L'esplanada del Santuari del Vilar va acollir aquest diumenge, la 26a Romeria que organitza anualment la Casa de Andalucía de Blanes, i que en aquesta edició ha comptat amb el suport de la Penya Malacitana i diverses empreses i establiments del municipi.

Les activitats es van iniciar a les vuit del matí, amb la sortida dels carretons, cavalls i romeros a peu per fer el camí des del barri de Ca la Guidó fins al Vilar. Després, a les 12 del migdia, va arribar l'acte central de la jornada matinal: la Missa Rociera, acompanyada pel cants del Coro Rociero Pasión Flamenca de Cunit.

El moment culminant de l'ofici va ser l'ofrena floral que es va fer cap al final per retre honors a la Verge del Rocío, representada per una figura que presidia l'altar aixecat dalt de l'escenari

Després de la missa, la junta de la Casa de Andalucía de Blanes -que torna a encapçalar qui va ser president durant molts anys, Juan Antonio Ortiz- va oferir un vermut popular que va comptar amb la participació de l'alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores de diferents grups polítics de l'Ajuntament de Blanes. Un dels ingredients que no va faltar en el refrigeri va ser el rebujito, una beguda típica molt refrescant.

Al costat de la zona de vermut es va estar preparant al llarg de tot el matí un altre dels ingredients que mai no falta a la Romeria de Blanes: el típic potaje rociero que es cou en una olla de gran capacitat per poder donar resposta a la demanda. Un dels membres de la junta de l'entitat, Pere Lopera, es va encarregar de la pacient tasca d'anar-lo coent. Es van repartir més d'un miler de racions gràcies als 110 quilos de potaje que es van cuinar. La 26a Romeria de Blanes es va completar a la tarda amb actuacions dels quadres de ball i del Grup de Cajones de la Casa Andalucía, acompanyats de nou pel Coro Rociero Pasión Flamenca de Cunit.