El 19 de maig passat es van complir sis anys de l´assassinat del jove escocès Craig Mallon a fora d´una discoteca de Lloret de Mar. Sis anys durant els quals la família del noi ha buscat respostes sobre què va passar aquella nit o qui va matar el jove turista de 26 anys.

Lluny de donar-se per vençut, el pare del noi, Ian Mallon, ha publicat ara nova informació sobre les dues noies que eren fora de la discoteca la nit dels fets i que, assegura, tenen informació «vital» que podria ajudar a resoldre el cas. Ho ha fet a través de les xarxes socials i de cartells amb la descripció de les joves que s´han distribuït per diferents espais de la Selva marítima.

En el document apareix la fotografia borrosa de les dues dones i la del jove assassinat i es precisa que totes dues haurien passat pel lloc dels fets i haurien ajudat a la víctima quan marxaven de la discoteca a quarts de set del matí per anar a buscar un taxi que les portés a Blanes.

Segons es detalla, es tracta de dues dones que, en el moment dels fets, tindrien entre 30 i 35 anys, 1,65 metres d´altura i eren molt esveltes. Una seria morena amb el cabell llis i la nit del crim vestia una jaqueta blau fosc i pantalons. L´altra seria rossa amb el cabell llis i vestia una jaqueta negre de cuir i pantalons.

Totes dues serien veïnes de Blanes. «Són clau per trobar la veritat sobre la mort d´en Craig», especifica el document en el qual també es descriu un home madur que hauria estat parlant amb les dones moment abans del crim.

A través de les xarxes socials, la família del noi escocès també ha iniciat una campanya per demanar justícia i per criticar la tasca dels governs dels diferents països implicats en el cas. «Sis anys lidiant amb la burocràcia espanyola; sis anys esperant que els governs britànics i escocès ajudin», critica el pare del jove, qui lamenta també que la seva esposa, Antoinette Mallon, va morir el 6 d´abril passat «sense saber qui va matar en Craig».

Baralla mortal

El 19 de maig del 2012, Craig Mallon va aparèixer mort estès sota un fanal, davant un local nocturn de Lloret de Mar. El noi es trobava a la localitat selvatana celebrant el comiat de solter del seu germanastre amb uns amics i després de sortir per diversos locals, la colla es va veure involucrada en una baralla amb un altre grup de nois. Craig Mallon va quedar inconscient i va morir poc després a causa d´una forta contusió al cap, segons va revelar l´autòpsia. Des de llavors, mai s´ha sabut qui va ser l´autor o autors d´aquests fets.

Per tal d´avançar en la investigació, la família Mallon va contractar l´exdetectiu i investigador privat David Swindle, qui fa un parell d´anys va poder accedir a les imatges de les càmeres de seguretat de la zona. A banda de les dues joves, també hi apareixen quatre turistes francesos que haurien estat a l´escena dels fets. De moment, el crim encara està sense resoldre i està essent investigat pels Mossos d´Esquadra

D´altra banda, i amb motiu del sisè aniversari de la mort del jove, la tieta i la cosina del noi es van desplaçar fins a Lloret per dipositar unes flors al banc que l´any 2015 es va instal·lar en la seva memòria al carrer Josep de Togores, indret on van trobar mort Craig Mallon.