En el judici celebrat a l'Audiència de Barcelona el setembre, el condemnat va admetre haver assetjat amb missatges al telèfon mòbil i al correu electrònic un home amb qui havia tingut una relació sexual esporàdica, cremar-li la porta del seu domicili a Barcelona i haver-lo intentat matar a la porteria de casa seva tot i que només va fer-li ferides lleus. El condemnat també indemnitzarà la víctima amb 3.000 euros per les ferides i els danys morals que li va causar en aquesta agressió.

La sentència indica que entre el 17 i el 26 de febrer del 2007 el condemnat va enviar al telèfon mòbil de Joaquin D., amb qui havia tingut una relació sexual esporàdica, uns 50 missatges amb insultats i amenaces. A més el 20 de febrer va enviar un correu electrònic a la víctima, companys de feina i clients de l'empresa on treballava Joaquin, on ensenyava una fotografia d'un home despullat i feia comentaris sexuals. Per tot això, el Jutjat d'Instrucció número 14 de Barcelona va ordenar l'acusat aproximar-se a la víctima així com comunicar-se amb ell.

Entre el 28 de febrer i el 22 de març del 2007, Antonio Javier va tornar a enviar missatges de mòbil amenaçadors a la víctima, i fins i tot el 24 de març va anar al domicili de Joaquin i va trucar a la porta. Després va enviar-li un altre missatge on li deia que havia estat a prop d'ell i que un altre dia el mataria. El 25 de març, la víctima va notar com el condemnat el seguia per la zona de Pla de Palau, i en els dies següents va enviar-li més missatges.

A finals de març, el condemnat va anar al domicili de la víctima amb un pal i va començar a cridar que mataria a Joaquin, quan aquest va sortir al balcó. El 31 de març va anar a casa de la víctima i va calar foc a la porta, causant danys per valor de 185 euros, enviant més missatges als dies següents on parlava sobre l'estat de la porta, a més d'amenaçar-lo.

El 4 d'abril quan Joaquin entrava per la porteria del seu edifici, el condemnat va sortir de l'habitació dels comptadors armat amb un ganivet de 18 centímetres de fulla i va atacar a la víctima, que es va defensar, evitant que li clavés l'arma al pit. Després d'uns cinc minuts, on la víctima va demanar ajuda, va arribar l'actual company de Joaquin que va rebre un cop de puny del condemnat.

Tot i això, la parella va aconseguir reduir-lo fins que van arribar els Mossos d'Esquadra que el van detenir. Com a conseqüència de l'agressió, la víctima va patir ferides en les mans, i li han quedat diverses cicatrius. A finals d'agost del 2007, des de la presó, el condemnat va enviar una carta a un amic de la víctima on assegurava que quan sortís 'ajustarien comptes' i que aquesta vegada no fallaria.