Dissabte passat a la matinada una patrulla de Mossos de Girona que realitzava tasques de seguretat ciutadana va veure un individu que els va semblar sospitós a prop d'un aparcament situat al carrer Ronda Pedret, de Girona, al costat del riu.

Els agents van cridar l'alto a l'individu, el van identificar i el van trobar, entre d'altres objectes, un frontal i un marc de ràdio-cd amagats entre la roba, a més d'una navalla.

Els agents també es van adonar que al costat d'uns vehicles estacionats hi havia una cartera i documentació personal.

Preguntat per la procedència dels objectes que li van trobar, l'individu va afirmar haver-los tret d'un contenidor, però els Mossos van veure que a la zona on havien localitzat el sospitós hi havia un parell de vehicles que havien estat forçats.

Davant de tots els indicis van detenir José Luís LP, de 39 anys, nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor de dos robatoris amb força en interior de vehicle i els objectes decomissats van ser lliurats posteriorment a un dels propietaris dels vehicles forçats, que els va reconèixer com a seus.

El detingut, que té nombrosos antecedents, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia durant aquest cap de setmana i va quedar en llibertat amb càrrecs.