El detingut havia arribat a Barcelona en un vol procedent de Bogotà (Colòmbia) i en arribar a la verificació de passatgers i equipatges un gos del Servei Cinològic de la Guàrdia Civil, especialista en detecció de substàncies estupefaents, va assenyalar la maleta del detingut com a suposada contenidora d'algun tipus de droga.

Els agents, després d'una revisió minuciosa de la maleta, van descobrir ocultes en el seu sis planxes de làmines de cotó, i distribuïdes entre totes, els 3.272 grams de cocaïna. A més de la droga, al detingut li van ser intervinguts 100 euros i 70.000 pesos colombians. Les diligències instruïdes i el detingut van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número quatre del Prat de Llobregat.

D'altra banda, en una actuació duta a terme per efectius de la Secció de Seguretat de la Guàrdia Civil el passat dia 1 de novembre, van ser confiscats en un control d'accés a la zona d'embarcament, 195.000 euros que un ciutadà libanès transportava en el seu equipatge de mà. El viatger anava a agafar un vol amb destinació a Beirut (Líban). La Guàrdia Civil va aixecar un acta per una presumpta infracció administrativa sobre Transaccions Econòmiques amb l'Exterior.