Vuit dotacions dels Bombers han participat en l'extinció del foc, que ha obligat a evacuar tota la torre, d'onze pisos d'alçada i 44 habitatges.

L'incendi ha afectat un dels pisos de la torre 1 de la Font dels Capellans, situada al carrer Sabadell. El foc ha cremat una habitació del vuitè pis, concretament l'habitatge de la quarta porta.

Les altres dues persones que han estat evacuades a l'Hospital General de Manresa tenen 66 i 74 anys i han estat ateses per inhalació de fum.

Els veïns de les tres últimes plantes de l'edifici encara no han pogut tornar als seus habitatges perquè s'estan duent a terme tasques de revisió per descartar acumulacions de fum. El foc no ha afectat l'estructura de l'edifici, una de les deu torres d'habitatges d'aquest barri de protecció oficial de Manresa.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes de l'incendi. L'avís del foc s'ha rebut a les quatre de la matinada i mitja hora després s'havia controlat.

Segons el testimoni d'alguns veïns, com Juan Guerra, ha estat un altre fill de la víctima qui els ha avisat que s'havia calat foc i que tant la mare com el seu germà eren morts. La família vivia en aquest edifici des que es va construir el barri, fa més de 30 anys.

Ja fa uns quatre anys que s'havia produït un incident per foc en aquest mateix habitatge, ha explicat. En aquella ocasió, però, només es va cremar un matalàs, segurament perquè un dels inquilins s'havia deixat una cigarreta sense apagar. Pel que fa a les causes d'aquest altre incendi, que investiguen els Mossos d'Esquadra, tot el que es pugui dir 'són especulacions'.