La sentència admet que la parella -que s'havia conegut per Internet- van tenir relacions carnals, però especifica que no ha queda provat que el noi la forcés. L'Audiència esmenta, a més, que la menor no va dir que l'haguessin violada quan va anar al CAP de Ripoll a buscar la píndola del dia després. A més, el text recull que la noia va mentir en relació a la seva edat -va dir que tenia 16 anys quan en realitat en tenia 12- i que, com que aparenta més anys dels que té, l'acusat no coneixia la seva edat real.

El cas que ara s'ha sentenciat fa referència a uns fets que van passar el 26 de gener d'aquest 2008. El noi marroquí, que aleshores tenia 18 anys, i un amic seu van anar amb cotxe des de Palafrugell (Baix Empordà) fins a Ripoll. La intenció dels joves era conèixer en persona dues noies amb qui havien estat xatejant per Internet. Després de xerrar durant una estona, els quatre joves van anar a passejar pels voltants del camp de futbol.

Cap a les quatre de la tarda, l'amic i l'altra noia van marxar i el processat es va quedar sol amb la menor. Els dos joves van tenir relacions carnals i, després, la menor va dir-li a l'amiga que l'havien violada i va denunciar el noi.

Durant el judici, l'acusat va negar que hagués forçat la noia. Va admetre que havien tingut relacions, però va sostenir que havien estat consentides. A més, també va afegir que la noia li havia dit que tenia 16 anys, tot i que en realitat en tenia 12, i que no havia sospitat res perquè semblava més gran.

La menor, per la seva banda, va declarar que el noi l'havia violada. Al final del judici, el ministeri fiscal va demanar una pena de 7 anys de presó per al jove marroquí, i la defensa va sol·licitar l'absolució.

Sense proves concloents

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Manuel Jaén, considera provat que la parella va tenir relacions carnals. Hi afegeix, però, que l'acusat, després de penetrar la noia, va aturar-se quan aquesta li va dir que li feia mal. A més, l'Audiència indica que no hi ha proves que permetin concloure que el noi conegués l'edat real de la menor, ni que tampoc 'utilitzés la força o s'aprofités de la seva superioritat per mantenir relacions sexuals'.

D'aquesta manera, la Secció Tercera de l'Audiència rebutja el relat de la menor. Dins la sentència, el tribunal esmenta diferents punts que l'han portat a concloure que el jove de 19 anys no és culpable. Entre aquests, destaca el fet que la nena no va dir que l'haguessin violada quan, després de mantenir relacions, va anar fins al CAP de Ripoll perquè li donessin la píndola del dia després.

L'Audiència també ressalta que, un cop les dues parelles es van tornar a trobar pels voltants del camp de futbol, la menor no va explicar res a la seva amiga. Només quan estaven soles va dir que l'havien violada. Per això, el tribunal no es creu la seva versió i absol l'acusat dels càrrecs d'agressió sexual que se li imputaven.