Els detinguts són tots de nacionalitat romanesa, excepte un que és francès, i estaven especialitzats en robatoris amb força a establiments i domicilis. Actuaven bàsicament a Tarragona però havien arribat fins a Osca. A un des detinguts li varen intervenir una pistola.

La investigació va començar el passat mes de juliol després que els ara detinguts varen comprar eines pesades que es podien fer servir per cometre robatoris. El grup, perfectament jerarquitzat, estava dirigit per G.L.P. i S.V.P. Altres membres del grup s'encarregaven de recollir informació sobre els possibles objectius i com accedir-hi. Tenien una gran xarxa de contactes a nivell de receptadors i això els facilitava la tasca de desfer-se amb gran facilitat dels objectes robats.

Segons han explicat, G.L.P., estava reclutant persones per a una empresa de seguretat que oferia els seus serveis per a la vigilància de locals de diversió, especialment discoteques y entitats esportives.

Després del robatori en una joieria es va incrementar el control sobre la banda i el passat dia 12 de manera simultània es van registrar dos domicilis a Reus i al Morell on varen intervenir nombroses eines de les que es fan servir per cometre robatoris. Destaca també la intervenció d'una pistola, katanes, armilles d'empleats d'empreses de seguretat, walkie-talkies, arnesos i cordes d'escalada, joies, diners en metàl·lic, ordinadors portàtils, telèfons, dos vehicles dde gamma alta i diversos efectes de perfumeria i perruqueria.

De moment hi ha provats dos robatoris en tres establiments comercials de Reus i Monzon a Osca i una ltre en una masia de la Bisbal del Penedes. Els detinguts varen quedar a disposició judicial el passat cap de setmana- L'operació continua oberta tot i que el grup es considera desarticulat.