Les detencions es van produir després que una patrulla dels Mossos localitzés un vehicle que circulava a tota velocitat pel carrer Doctor Vilaseca de Reus i, després d'aturar-lo, van comprovar que presentava signes evidents d'haver estat sostret.

Segons els Mossos, el cotxe tenia el pany forçat i el pont fet, per la qual cosa van detenir el conductor, Cristian AA, per robatori i furt d'ús de vehicle. Seguidament, la Unitat d'Investigació va relacionar el detingut amb diversos robatoris de vehicle similars que s'havien produït a la ciutat de Reus des de l'inici del desplegament, per la qual cosa van iniciar gestions que van permetre detenir el seu còmplice, Alexandre GO, i relacionar-los amb un tercera persona, un menor d'edat.

Els dos principals implicats estarien relacionats amb la sostracció de fins a vuit vehicles, la majoria de la mateixa marca i robats amb el mateix modus operandi. Després d'utilitzar-los, o bé els abandonaven prop de Riudoms, o bé els cremaven totalment. De fet, els arrestats haurien calcinat tres vehicles.

Els dos detinguts han passat a disposició del jutjat d'Instrucció de Reus en funcions de guàrdia, mentre que el menor imputat passa a disposició de la Fiscalia de Menors.