El detingut que ha ingressat a la presó, després de ser identificat per les víctimes dels robatoris en una roda de reconeixement, és Carlos C.P. de 30 anys, veí de Manresa, a qui els investigadors imputen vuit atracaments, set dels quals comesos en solitari -un en grau de temptativa- contra establiments situats a la capital del Bages.

Aquest jove, que va ser detingut el passat 18 de novembre, té antecedents penals per fets semblants i se li imputen a més quatre robatoris de vehicles.

L'altre sospitós és Manuel L.B. de 36 anys, i amb domicili a Manresa, a qui se li imputa un robatori amb violència i intimidació comès el mateix dia en què va ser detingut, el 17 de novembre, amb l'altre implicat.

La manera d'actuar era sempre la mateixa, i així, si es tractava d'una gasolinera ubicada al nucli urbà, l'autor o autors es cobrien amb una caputxa de la jaqueta o amb el jersei, es dirigien al taulell i amenaçaven l'encarregat amb una arma blanca, encara que de vegades l'amenaça només era verbal, i després d'agafar els diners de la caixa, emprenien una fugida ràpida.

Les víctimes eren sempre dones i només en una ocasió es va trobar un treballador home, pel que l'atracador va desistir de la seva acció.

Per atracar les gasolineres situades als afores de la ciutat, utilitzaven per fugir un vehicle robat prèviament.

En el registre de la casa del detingut que ha ingressat a la presó, els agents van trobar peces de roba que coincidien amb les que portaven les persones que van atracar els establiments, i que van ser gravats per les càmeres de seguretat.

La investigació continua oberta i no es descarta la participació dels detinguts en altres fets delictius.