El jutjat ha emès l'auto després que s'hagin conegut els resultats de les proves d'ADN que s'estaven esperant, i que certifiquen que els rastres de sang trobats no vinculen el detingut amb el crim. El jove, que és de procedència marroquina i veí de Palafrugell, es troba intern al centre penitenciari de Figueres. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació del cas i el jutjat manté el secret de sumari.

Aquest dijous, el jutjat d'Instrucció Número 2 de la Bisbal d'Empordà, que porta el cas de la mort a ganivetades de la botiguera de Pals, ha rebut els resultats pericials que havien de concloure si el detingut tenia alguna implicació directa amb l'assassinat de la víctima, que va ser trobada estesa enmig d'un bassal de sang en un aparcament públic de Palafrugell.

Les anàlisis han determinat que els rastres de sang analitzats no vinculen el jove detingut amb el crim. El noi va anar divendres al vespre de manera voluntària a declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà. El jove, que té 22 anys, va explicar que volia aportar dades sobre el cas. Els agents, després d'escoltar la seva declaració, van sospitar que podria tenir relació amb l'assassinat i el van detenir.

Després de declarar davant el jutge, el jove va ingressar a presó perquè es va determinar que hi havia risc de fugida, en espera dels resultats de les analítiques de l'ADN. Ara, un cop conegudes les anàlisis, el Jutjat d'Instrucció Número 2 de la Bisbal d'Empordà ha dictat aquest dijous al migdia l'auto de llibertat per al jove, que es troba intern al centre penitenciari de Figueres i que sortirà en breu en llibertat.

El jutjat manté un estricte secret de sumari al voltant del cas. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per intentar localitzar l'assassí de la botiguera de Pals.

Al mig del carrer

La víctima tenia 41 anys i, des d'en feia uns quants, treballava a la botiga Lip Stick del centre comercial Cel Obert de Palafrugell. El dijous 13 de novembre, la botiguera va sortir de la feina i, pels volts de les nou del vespre, un veí del municipi la va veure estesa a terra a l'aparcament enmig d'un bassal de sang.

La dona va morir al mateix aparcament, a conseqüència de les ganivetades que li havien clavat a la zona de l'abdomen. D'ençà d'aleshores, els mossos van començar una extensa investigació, interrogant veïns i possibles sospitosos, que encara continua oberta.