Blanes

Els pares del nen mort en l´incendi de Lloret de Mar declaren davant dels Mossos

30.11.2008 | 22:23

Els pares del nen mort en un incendi de Lloret de Mar declaren aquest diumenge a la tarda a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Blanes després que els agents els hagin pogut localitzar al voltant de les dues d'aquest migdia. Els Mossos investiguen ara les causes del succés i tracten d'esbrinar per què el nen estava sol al pis, situat al número 125 de l'avinguda Vila de Blanes de Lloret de Mar. Segons sembla, el foc hauria sigut fortuït, i només ha afectat aquest immoble, per la qual cosa no ha calgut desallotjar els altres veïns de l'edifici. Segons han explicat alguns veïns, el pare és de nacionalitat espanyola i la mare estrangera, probablement d'Ucraïna.

Fins al lloc dels fets, s'hi han desplaçat cinc dotacions dels Bombers, i efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per atendre l'infant, que hauria mort per inhalació de fum. Es dóna la circumstància que, hores abans, també s'havia declarat un altre incendi a Lloret de Mar. En aquesta ocasió ha estat en una casa situada al carrer Torrentó, 41, en ple centre de la vila. A causa del foc, provocat per un matalàs que s'ha incendiat, una persona ha quedat intoxicada i ha estat traslladada a l'Hospital de Blanes.

L'incendi s'ha declarat a la cinquena planta, concretament al pis 517, de l'edifici Fanals Paradise Park. 'Jo l'únic que puc dir és que he escoltat sorolls de bon matí, com de crits, però com que moltes vegades ha passat no n'he fet cas i m'he tornat a adormir', ha relatat José Barroso, veí de la sisena planta. 'Això sí, quan he escoltat i vist l'arribada dels Bombers sí que m'he aixecat i he olorat molta pudor de fum que venia del passadís de l'escala', ha continuat Barroso. 'M'he vestit i quan anava a sortir m'he trobat un bomber que m'ha dit que tornés a dintre casa', ha recordat un dels veïns de la sisena planta de l'edifici Fanals Paradise Park.

'A la mare la conec. Treballa de cambrera al bar Marina, ben a prop d'aquí', ha assenyalat Barroso. 'És simpaticona, d'ulls blaus, i parla bastant bé el castellà tot i ser de Bulgària o Ucraïna, crec', ha comentat el veí. 'El pare no el coneixia, em sembla que vivia sola amb el nen', ha puntualitzat Barroso. Segons Albert Gallego, un altre dels veïns de la sisena planta del Fanals Paradise Park, cap a dos quarts de set del matí els ha despertat una forta pudor a fum. 'Se sentia molta olor a cremat, he mirat pel balcó i he vist l'escena tota plena de cotxes de bombers, la policia i ambulàncies', ha afirmat Gallego. 'He obert la porta de casa i he vist que tot el passadís estava ple de fum, no es podia respirar', ha manifestat.

'No ens han evacuat però ha fet falta posar alguns extractors de fum perquè els passadissos de l'edifici són molt llargs i no hi ha molta ventilació', ha afirmat el veí, que creu que l'incendi pot estar degut a una estufa que s'hagi cremat a l'habitació del nen.

Enllaços recomanats: Premis cinema