Dues germanes de 43 i 45 anys han mort aquesta matinada, pel que sembla per hipotèrmia, després de perdre's quan participaven en una excursió a la zona de la Fontalba, al terme de Queralbs, segons que han informat els Bombers de la Generalitat.

Les dues mortes són Núria i Marta I.M., les dues veïnes de Barcelona, i formaven part d'un grup de cinc persones que ahir a la tarda es van perdre quan realitzaven una excursió prop del Puigmal,

Les tres persones més han hagut de ser ingressades a l'hospital de Campdevànol (Ripollès), una d'elles en estat greu, també amb símptomes d'hipotèrmia.

Es tracta de Concepció M.I., de 46 anys i veïna de Cornellà (Baix Llobregat), i el matrimoni de Barcelona format per Andrés Lorenzo N.A., de 60 anys, i Maria Rosa P.E., de 53, amb estat greu.

Els equips de rescat, formats per 12 dotacions de bombers, un helicòpter, voluntaris i Mossos d'Esquadra, van iniciar la recerca a les 16.00 hores després de rebre una trucada des del mòbil d'una de les excursionistes.

Al voltant de les 21.00 hores es va localitzar la primera víctima, que formava part del grup de dos, resguardada darrere d'una roca, i a mitjanit es va trobar la segona, que s'havia separat del grup de tres.

Malgrat que una de les dues víctimes va parlar diverses vegades amb els equips de rescat a través del seu telèfon mòbil, no va poder ser trobada abans a causa del fort vent i les difícils condicions meteorològiques.

Els bombers, que no van poder certificar la mort de les dues excursionistes fins a aquesta matinada, han comunicat aquest matí la defunció a les famílies.