L'incendi d'Eivissa hauria estat provocat per una o diverses persones en una cova propera a cala Benirràs, on s'ha localitzat l'origen del foc, segons ha informat el govern balear. El foc ja ha afectat unes 400 hectàrees de terreny forestal mentre els serveis d'emergència intenten estabilitzar les flames. En total, els efectius desplegats a la zona sumen unes 300 persones i també hi actuen divuit mitjans aeris. Els canvis de vent, l'orografia del terreny, el tipus de vegetació, les altes temperatures i la baixa humitat no han afavorit les tasques d'extinció. L'incendi de Benirràs és el major que s'ha registrat a les Illes Balears des de l'any 1999.

Segons ha informat el Govern Balear, a Benirràs, per primera vegada a les Illes Balears, s'ha declarat un nivell 2 d'incendi per l'afectació de nuclis habitats i una important concentració de persones en el moment de declarar-se el foc. Aquest incendi ha suposat una important mobilització i coordinació d'efectius de diferents cossos i administracions.

Cal destacar que la zona cremada està declarada com a Lloc d'Interès Comunitari. L'incendi de Benirràs és el major que s'ha registrat a les Illes Balears des de l'any 1999, quan un foc a Artà va afectar més de mil hectàrees, i semblant al de Son Ganxo (Manacor), l'any 2000, que va cremar 414 hectàrees.