El jutge ha ordenat l'ingrés a presó per a un lladre de 24 anys, Ali R., que en una sola nit va entrar a robar a cinc comerços i negocis de Calonge (Baix Empordà). El noi, que és veí de la població, trencava els vidres dels aparadors per poder accedir a l'interior dels locals. Un cop a dins, regirava els calaixos i s'emportava els diners que podia. En total, va arribar a robar més de 1.000 euros d'una oficina de correus, una immobiliària i tres botigues de mobles. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local el van poder enxampar aquest dijous després d'investigar els casos. El detingut ha passat aquest dissabte a disposició judicial i ja ha ingressat a presó.

Tots cinc robatoris van tenir lloc durant la nit del 4 al 5 de març. El primer dels establiments on el lladre va entrar a robar va ser la delegació de Correus que hi ha a Calonge. El jove va trancar els vidres de l'aparador i, després d'aconseguir entrar al local, va sostreure'n un escàs botí d'entre 25 i 35 euros.

A partir d'aquí, i durant tota la matinada, el noi es va dedicar a robar sistemàticament a més negocis i botigues del poble. Per accedir a l'interior dels locals, sempre feia servir el mateix modus operandi: trencava o feia a miques el vidre de l'aparador, i després accedia a l'interior.

En total, a més de l'oficina de Correus, Ali R. va entrar a robar a tres botigues de mobles i a una immobiliària de la població. Tot i la remenamenta, però, en dos dels negocis els seus propietaris no van trobar a faltar res. Als dos restants -una botiga i la immobiliària- el lladre sí que va aconseguir trobar-hi diners. En total, se'n va endur més de 1.000 euros (800 dels quals els va arreplegar a la botiga).

Després rebre tot el degoteig de denúncies, els Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) van començar a investigar per identificar l'autor dels robatoris. Els indicis que van recollir als diferents escenaris els van permetre identificar Ali R. i detenir-lo aquest dijous passat, amb la col·laboració de la policia local.

En total, al jove se li imputen cinc robatoris amb força a establiments. La investigació continua oberta en espera de poder saber si el noi podria estar al darrere d'altres robatoris que hi ha hagut en els darrers dies.

El detingut, que té antecedents, ha passat avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols. Després de prendre-li declaració, el jutge ha decretat el seu ingrés a presó.