Les forces de seguretat continuen la investigació de la violació a Oriola (Alacant) d'una nena de 12 anys que va quedar embarassada fa sis mesos, després que un home de 39 anys fos detingut per la seva possible relació amb el cas. Posteriorment, però, va quedar en llibertat sense càrrecs.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), aquest arrestat va ser posat en llibertat a l'abril, encara que ha transcendit ara, sense imputació per part de la jutge d'instrucció número 3 d'Oriola, en una causa en què les forces de seguretat segueixen la investigació i es desconeix encara l'autor de la suposada agressió sexual.

Fonts del cas han informat a EFE que la suposada violació es va produir el novembre del 2010 encara que el cas no va transcendir fins al 20 d'abril, quan els serveis socials de l'Ajuntament oriolà traslladar la situació a les forces de seguretat.

Un dia després, es va aturar a l'únic detingut fins ara, un equatorià identificat amb les inicials JLABL, encara que poc després va ser posat en llibertat sense imputacions.

La menor, que vivia en una pedania d'Oriola, es troba en un avançat estat de gestació, motiu pel qual ja no està en disposició de poder avortar. Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana s'ha fet càrrec de la seva tutela.

Resideix en un centre específic per a l'atenció de menors tutelades embarassades, on rep un suport específic per al seu embaràs, segons fonts de la Conselleria.

Previsiblement, seguirà en el centre quan es produeixi el part i continuarà allí durant la criança del nadó, on a més de proporcionar-li suport per a la seva nova situació se li facilitarà atenció escolar.

Segons publica avui el diari "La Verdad", en el moment de la violació la nena tenia 11 anys i actualment el seu estat de salut és bo, pel que en principi la llei no permetria que avortés donat el seu avançat estat de gestació i la absència de perill per a la seva vida. El diari afegeix que l'autor de la violació podria ser un individu amb el qual la mare de la víctima havia mantingut una relació sentimental.

Apunta que, en un principi, es va investigar al pare de la menor encara que poc després es va descartar la seva participació perquè el novembre de 2010 es trobava a la presó, després vulnerar una ordre d'allunyament respecte a la seva esposa.