L'exdirigent d'Unió de Pagesos Josep Puigpelat ha tornat la matinada d'aquest dissabte al seu domicili sa i estalvi després d'estar tres dies desaparegut, han informat els Mossos d'Esquadra.

La policia catalana no ha trobat cap causa criminal en la desaparició, pel que haurà de ser el propi Josep Puigpelat qui expliqui, si així ho considera oportú, el motiu que el va portar a no aparèixer dimarts passat, dia 31 de maig a la nit, en una reunió de la cooperativa de Calaf, que ell presideix, i no tornar al seu domicili particular.

La policia treballava ja des d'ahir amb la hipòtesi que l'exdirigent d'UP hagués desaparegut voluntàriament i que els problemes econòmics que travessa la Cooperativa de Calaf podrien estar darrere de la seva actuació.

Al principi de la seva desaparició, els mossos estudiaven la possibilitat que Puigpelat hagués patit un accident de trànsit, però es va deixar de buscar el seu vehicle quan diversos testimonis van assegurar haver-lo vist els últims dies a la comarca del Ripollès.

Marià Torra, alcalde de La Molsosa, municipi en què resideix la família Puigpelat, va explicar ahir a Efe que la policia va confirmar que l'empresari agrari ha passat dues nits, la de dimarts i la del dimecres 1 de juny, en un hostal de la petita localitat de Gombrèn (Ripollès).

Després de tres dies de la misteriosa desaparició, Puigpelat ha tornat al seu domicili aquesta matinada sense haver patit cap dany.