La policia espanyola han desmantellat tres laboratoris de manipulació de droga a Pallejà (Baix Llobregat), Bigues i Riells (Vallès Oriental) i Sitges (Garraf) i ha detingut nou narcotraficants. En aquests domicilis, els arrestats tenien muntats uns laboratoris casolans on adulteraven les substàncies i les preparaven per comercialitzar-les. La policia ha intervingut 35 quilos de cocaïna, 185 de substància de tall i 377 litres de diferents líquids per a la barreja, a més de 3 premses, 8 balances de precisió, segells identificadors i 2 armes de foc. La droga es distribuïa per tot l'Estat.

Els integrants de la banda, perfectament estructurada i amb delimitació de les tasques de cada component, prenien moltes mesures de seguretat. Malgrat això, els investigadors van aconseguir identificar un ciutadà de nacionalitat colombiana com a presumpte responsable del grup, i a partir d'aquí es va desmantellar tota la xarxa.

Un dispositiu de vigilància entorn dels sospitosos va permetre esbrinar que estaven esperant rebre una important quantitat de droga. D'aquesta manera, els agents van detectar els seus moviments de quan accedien al pàrquing d'un dels habitatges amb un cotxe.

Els agents van registrar l'automòbil i hi van localitzar ocults sota el seient quatre paquets amb cocaïna. En total es van confiscar 4.150 grams de droga i es van detenir a dues persones. Després, es van registrar els domicilis a les localitats de Pallejà, Bigues i Riells i Sitges, i hi van descobrir els laboratoris casolans.

En aquests registres, es van detenir cinc persones més i la resta van ser interceptats en un cotxe, que també amagava cocaïna, 13 quilos. L'operació s'ha saldat amb un total de nou detencions als qui s'imputen els delictes de tràfic d'estupefaents, blanqueig de capitals, associació il·lícita i tinença il·lícita d'armes.

A més s'han intervingut 35 quilos de cocaïna, 185 quilos de substància de tall, 377 litres de diferents líquids (àcid sulfúric, clorhídric i acetona), 8 balances de precisió, 3 premses i 7 gats hidràulics, a més de diferents útils com a microones o ventiladors, usats per manipular l'estupefaent. També s'han decomissat 9.800 euros en efectiu i 5 cotxes d'alta gamma.