Els Bombers de la Generalitat han rebut a un quart de dotze d'aquest matí l'avís d'un incendi d'indústria a la població de Begudà, dins del terme municipal de Sant Joan les Fonts, a la comarca de la Garrotxa.

El foc ha calcinat una nau dedicada als retalls tèxtils de 140 metres que pertany a l'empresa Vilà Planella, situada al Polígon Industrial de Begudà, als afores de la població. L'empresa està aïllada i ha cremat completament. La tasca principal de les dotacions dels Bombers que s'hi han desplaçat al lloc del sinistre, onze vehicles, s'ha concentrat en l'extinció del foc i la protecció de les naus dels voltants.

Al lloc del sinistre han arribat a treballar fins a 13 dotacions dels Bombers de la Generalitat, les quals han concentrat la seva actuació en sufocar les flames i protegir les naus industrials veïnes. Aquestes construccions no es trobaven completament annexades, ja que estaven separades per una distància d'uns quatre metres, i no han patit cap desperfecte.

Un cop atacat l'incendi i extingida la flama, s'ha hagut de remoure tot el material cremat i procedir a la seva extracció (amb l'ajut d'una màquina retroexcavadora) i posterior remullada.

A poc a poc, els Bombers retiren les dotacions desplaçades al punt del sinistre. Al llarg de la nit un vehicle restarà a la zona per supervisar les brases i evitar una possible revifada.

Cal remarcar que no hi ha hagut cap persona ferida, així com tampoc no hi ha calgut fer desallotjaments preventius.