Al voltant de la mitjanit del dia 17 de gener, els agents de la comissaria de Girona van rebre un avís que els alertava que s'havia produït una

intent de robatori en una casa de Girona, mentre els seus propietaris dormien a l'interior.

Una patrulla s'hi va adreçar de forma quasi immediata, quan només feia uns minuts que havien succeït els fets. Quan els mossos van arribar al lloc van observar que els lladres havien trencat el bombí de la porta d'entrada de la casa per tal d'accedir-hi. La ràpida reacció del propietari, que va baixar en sentir soroll i va trucar ràpidament al 112 (telèfon d'emergències), va aconseguir foragitar els lladres.

Els mossos, que van desplaçar ràpidament al lloc dels fets dues dotacions, van fer recerca dels autors de la temptativa de robatori. Immediatament van veure dos homes que caminaven molt ràpid i fugien del lloc. Els policies els van alertar per tal que es paressin i els homes es van posar a córrer. Els agents els van interceptar i identificar. Moments més tard també van trobar el tercer home que s'esperava dins un vehicle estacionat prop de la casa.

Els agents van escorcollar els lladres i van trobar que portaven gorres de color negre, guants, tornavís, alicates, claus, etc. Davant les evidències, els agents van detenir els tres homes com a presumptes autors dels fets.

Els detinguts, Eugeniy A, Gio Petrov M, i Besiki D, tots tres amb antecedents policials, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el dia 20 de gener.