El Departament d'Interior ha confirmat que els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que el cotxe accidentat aquest dissabte a Vilobí d'Onyar (Selva) -en un sinistre que va provocar la mort dels quatre joves de Sant Hilari Sacalm (Selva) que viatjaven al vehicle- circulava amb excés de velocitat i havia fet un avançament en línia contínua moments abans del xoc. Les quatre víctimes tenien entre 25 i 27 anys.

L'accident es va produir al quilòmetre 10 de la carretera GI-533 poc minuts després de dos quarts de deu de la nit , quan el vehicle va sortir de la via, es va encastar contra un mur del jardí d'una casa d'un metre d'alçada i es va incendiar amb les quatre víctimes al seu interior, que no van poder fer res per sortir del turisme. El vehicle viatjava de Girona a Santa Coloma de Farners. Com conseqüència de l'accident, es va haver de tallar la carretera GI-533 i al voltant de les onze de la nit es donava pas alternatiu.

Fins al lloc de l'accident es van desplaçar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat (dos camions, un furgó de salvament i dos vehicles de comandament), sis patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Aquest és el segon accident d'aquest any amb almenys quatre víctimes mortals a les comarques gironines aquest 2012 després que el passat 19 de febrer un xoc entre un camió i una furgoneta a la N-II, al seu pas per Figueres, va causar cinc morts i quatre ferits de diversa consideració. En aquesta ocasió, les cinc víctimes mortals també viatjaven en el mateix vehicle, la furgoneta.

D'altra banda el passat 1 de juny quatre noies de 18 anys van morir i dues persones més van resultar ferides greus en una col·lisió entre tres turismes a Vilafranca del Penedès a la C-15.