Els Mossos d'Esquadra van detenir el 17 d'agost a la matinada cinc joves per dos robatoris al Pla de l'Estany aquella mateixa nit. La primera actuació va tenir lloc cap a la una a Banyoles, on la policia va detenir dos joves després que s'haguessin endut cables d'un quadre elèctric d'un magatzem. Els arrestats van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de comparèixer als jutjats quan siguin requerits. D'altra banda, cap a les quatre de la matinada, la policia va arrestar tres joves més per robar en una empresa del polígon industrial de Palol de Revardit. Aquests tres detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Nit de robatoris a finals de la setmana passada al Pla de l'Estany. La policia va detenir fins a cinc joves per dos furts diferents, un a Banyoles i l'altre, a Palol de Revardit. En concret, en el primer cas la policia va ser alertada cap a les deu de la nit del dijous passat per un veí de Banyoles que havia sentit sorolls i havia vist com dues persones entraven dins d'un edifici en desús de la capital del Pla de l'Estany. Segons el testimoni, els lladres havien aparcat un cotxe al davant i portaven un gos.

Quan la patrulla va arribar al lloc va localitzar el turisme mal estacionat, amb les portes obertes i les claus posades, sense ningú a dins. Els mossos van tancar-lo i van guardar les claus, per tot seguit inspeccionar la zona. Els agents van comprovar que el magatzem tenia una de les finestres forçades i hi havien col·locat una peça de bastida per fer d'escala d'accés fins a l'interior. Després de la inspecció al magatzem, que es va fer conjuntament amb el seu responsable, només es van trobar a faltar diversos cables d'una quadre elèctric.

Tot seguit els mossos van iniciar una recerca per localitzar els presumptes autors dels fets, que va donar fruits tres hores més tard. Cap a la una de la matinada, una patrulla va identificar i detenir a Banyoles dos joves que coincidien amb la descripció facilitada. Un d'ells anava acompanyat d'un gos i el vehicle localitzat era d'un familiar seu.

Els detinguts, ambdós amb antecedents i de nacionalitat romanesa, són Eugen M., de 33 anys i veí de Banyoles, i Adrian H., de 26 i veí de Girona. Van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de comparèixer als jutjats quan siguin requerits.

Tres detinguts 'in fraganti' al polígon industrial de Palol de Revardit

La mateixa matinada, cap a les quatre, els Mossos van rebre l'avís del vigilant de seguretat del polígon industrial de Palol de Revardit, que alertava que un vehicle havia entrat al recinte d'una empresa.

Quan les patrulles van arribar al lloc van veure que el magatzem tenia una finestra forçada i la porta principal oberta. Després d'entrar-hi van localitzar, amagats darrere la porta, els tres presumptes autors del robatori. Els mossos van escorcollar el vehicle amb què havien arribat els detinguts i hi van trobar material que acabaven de sostraure de l'empresa, així com altres objectes dels quals s'investiga la procedència.

Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, són Gabriel A.B., de 19 anys; Manuel M.F., de 20 anys i amb antecedents, i Guillermo C.H., també de 20 anys. Els arrestats van passar el 18 d'agost a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la posada en llibertat amb càrrecs.