Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dia 25 un camioner que circulava de matinada per una carretera de Girona, donant voltes, amb els llums apagats i que va fugir dels agents, que finalment van aconseguir detenir-lo i van comprovar que sextuplicava el límit d'alcohol permès.

Segons que ha informat avui la policia catalana, el detingut és Fernando A.F., de 51 anys, nacionalitat espanyola i veí de Girona, que després de passar a disposició judicial ha quedat en llibertat amb càrrecs, acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit, conducció temerària i desobediència greu als agents de l'autoritat.

Els fets van passar cap a les 00.30 hores de la matinada, quan agents de trànsit dels Mossos a Girona van detectar un camió que circulava per la C-65, en direcció a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), sense els llums encesos i desplaçant-se d'un lloc a un altre de la carretera.

Els mossos van intentar aturar el camió, però el conductor, al qual no li consten antecedents, va seguir amb la seva ruta i es va incorporar a l'N-II, en sentit sud.

Al cap de pocs minuts, el conductor va detenir el camió al costat de la carretera, de manera que els agents van baixar del seu cotxe oficial i es van dirigir a peu cap a la cabina.

No obstant això, quan els agents arribaven a l'altura de la cabina, el conductor va encendre de nou el vehicle i va reprendre la marxa, una altra vegada també sense llums.

El camioner va tornar a repetir aquesta maniobra en una altra ocasió, segons els Mossos, i va arribar fins i tot a envair el carril contrari, fins que va arribar a una gasolinera tancada, on es va detenir, moment que van aprofitar els agents per córrer cap a la cabina, obrir-la i treure les claus del contacte, per evitar que fugís de nou.

Els agents van identificar llavors el conductor i li van practicar la prova d'alcoholèmia, en què va donar un resultat sis vegades superior al permès per als conductors de camions, de manera que el van detenir.

D'altra banda, els Mossos també van detenir un altre camioner al qual van sorprendre conduint quintuplicant el límit d'alcohol permès per Aiguaviva (Gironès), divendres passat 24 d'agost.