Comença el judici per un apunyalament a Girona el 2011

L'acusat s'enfronta a una pena de 10 anys de presó per un intent d'assassinat

11.11.2015 | 16:24
Un moment del judici d´aquest matí.

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un jove que s'enfronta a 10 anys de presó per intentar assassinar un home d'una ganivetada a Girona el 10 de juny del 2011.

Segons la fiscal, el processat César Andrés Moreno va apunyalar la víctima després d'una baralla en la qual també hi va participar tres acusats més. Un d'ells ha mort però per als altres dos, Brian Andrés Pastrana i Mateo Orozco, la fiscal demana 2 anys i 6 mesos de presó per colpejar el germà de l'home que va rebre la punyalada. Les defenses demanen que els absolguin i sostenen que, en la confusió d'una baralla multitudinària, van acabar acusats joves que no van tenir res a veure amb les agressions.

El cas es remunta al 10 de juny del 2011 quan, segons l'acusació pública, els processats van agredir dos germans al carrer Bassegoda de Girona. Segons la fiscal, cap a les onze de la nit una de les víctimes tornava a casa seva. Prop de l'edifici, en un portal, hi havia el grup dels processats que estaven bevent alcohol i fent merder. Segons han detallat al judici, l'home va recriminar als joves que estaven embrutant i fent fressa i aleshores va començar una discussió entre ells.

La fiscal manté que, durant la baralla, els processats van donar un cop de puny a la víctima i també li van trencar una ampolla de vidre al cap. Aleshores, el germà de la víctima va veure la disputa per la finestra de casa i va baixar a ajudar-lo. En aquest punt, la baralla es va aturar però quan els dos germans es van girar d'esquenes per marxar del lloc de la trifulga, exposa la fiscal, César Moreno se li va apropar per darrere i li va enfonsar una navalla al tòrax. La víctima va haver ser intervinguda d'urgència al Trueta perquè la ganivetada li va seccionar una artèria i li va perforar el pulmó. Segons els forenses, l'home hauria mort en unes hores si no hagués rebut atenció mèdica.

Confusió per la baralla

Al judici, els tres acusats han negat haver intervingut en la baralla i en l'apunyalament. Tots asseguren que van veure la disputa un cop començada i que, com a molt, van intervenir per intentar separar els que s'estaven barallant, que eren l'acusat que ha mort i una de les víctimes.Per això, les defenses demanen que els absolguin i ressalten que, en la confusió de la baralla multitudinària, van acabar detenint i atribuint per error agressions a joves que no havien participat en les agressions.

Els acusats han assenyalat que l'únic processat que van veure amb sang a la roba és, precisament, el que no ha pogut ser jutjat perquè ha mort. Els testimonis dels veïns tampoc han abocat massa llum al cas perquè han estat contradictoris i cadascun atribueix l'agressió a processats diferents o, fins i tot, a un dels que ha acabat exculpat durant la investigació judicial.

Un veí ha identificat César Moreno com el jove que ell va assenyalar quan fugia i que un agent de la Guàrdia Civil fora de servei va interceptar i entregar a la Policia Municipal. En canvi, el jove detingut per aquesta intervenció policial no va ser Moreno. El judici ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema