Un home ha matat la seva parella amb una escopeta aquest dimarts al matí en plena via pública al centre de Vila-seca (Tarragonès) i després s'ha disparat a ell mateix. Ha mort a l'hospital dues hores després.

Segons han confirmat fonts policials, Santos G.M. de 59 anys, hauria anat al domicili de la que havia estat la seva parella, Lucinda E.M. de 43 anys, i amb qui tenia almenys dos filles en comú. Un cop al carrer i, segons ha pogut saber l'ACN, li ha disparat un sol tret al cap amb una escopeta, en concret una arma llarga de calibre 12. Tot seguit, ell s'hauria disparat amb la mateixa arma a l'abdomen.

L'avís del crim l'ha donat una veïna que ha sentit dos trets al mig del carrer. L'exparella tenia almenys dos filles en comú, una d'uns vint anys, i que estava prop del lloc del crim i ha hagut de ser atesa pels serveis mèdics, i una altra d'uns quinze anys que en aquell moment estava a l'institut. Totes dues han estat traslladades al CAP on reben assistència psicològica, juntament amb altres familiars. L'home era molt conegut a Vila-seca perquè era mecànic d'electrodomèstics i malgrat que no tenia antecedents policials, encara es desconeix si la dona hauria interposat alguna denúncia contra l'home.

L'Ajuntament de Vila-seca ha condemnat els fets i ha decretat un dia de dol i aquest dimecres les banderes onejaran a mig pal. A les dues del migdia s'ha convocat un minut de silenci per la primera víctima de la violència masclista d'aquest any a Catalunya. L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha declarat que "la vida i la mort no poden estar en el joc de les desavinences".

Agents dels Mossos d'Esquadra han marcat diversos indicis al carrer on ha tingut lloc el crim, i on molts veïns s'han acostat. L'aixecament del cadàver s'ha produït a dos quarts d'una del migdia però es manté el cordó policial a la zona.