El Tribunal Suprem ha condemnat a tres anys i sis mesos de presó per un delicte continuat d'estafa a un home que es va amputar una mà i va simular un accident de trànsit per cobrar la indemnització corresponent a les pòlisses que havia subscrit amb vuit companyies d'assegurances.

Els fets es van produir el desembre de 2007 quan aquest individu, no se sap si sol o amb ajuda de tercers, es va amputar amb un instrument tallant la mà dreta per cobrar aquestes cobertures; es va fer un torniquet per frenar l'hemorràgia i es va dirigir amb el seu cotxe a una carretera que uneix les localitats de Nules i Moncofa.

Allà va deixar caure el cotxe per un terraplè i va col·locar la mà als peus del seient del conductor; acte seguit va incendiar el seu automòbil amb una bossa de gasolina i va avisar els serveis d'emergències als quals estava esperant quan va arribar un policia local, que el va trobar fumant-se un cigar.

La Sala Segona conclou en la sentència que l'acusat va ocultar a les diferents asseguradores que havia provocat el sinistre en un pla maquiavèl·lic atès que va aconseguir que tres de les companyies li abonessin la quantitat que ara el condemnat els ha de retornar.

La sentència de l'alt tribunal estima de forma parcial el recurs interposat per l'acusat en tant que li rebaixa la pena de presó de quatre anys interposada per l'Audiència Provincial de Castelló però en tota la resta fa seu el criteri de la decisió recorreguda per condemnar-lo.

Segons conclou la Sala Penal, haurà de tornar 335.000 euros a tres asseguradores contractades, per les accions judicials que va emprendre després de l'accident per cobrar les pòlisses d'assegurança subscrites -amb algunes asseguradores en tenia fins tres-. El condemnat era de professió agricultor i tenia problemes econòmics que havien comportat l'embargament del seu habitatge i el seu vehicle.