Messi s'ha declarat seguidor d'aquest joc i ha explicat que hi juga amb els seus amics dirigint-se a sí mateix en el terreny virtual.

El nou PES té la llicència exclusiva de la Lliga de Campions i incorpora noves modalitats de joc. Preguntat sobre Cristiano Ronaldo, un dels rivals de Messi tant en el joc com en la realitat en la consecució de la pilota d'or, el jove futbolista blaugrana ha dit sentir-se 'important' en el seu equip i ha assegurat que això és el que compta.

Respecte el comentari de Maradona, qui ha afirmat que vol Messi a la selecció argentina per fer passades i no gols, el jove jugador blaugrana ha dit que li agrada tant passar la pilota com marcar i que ha de seguir treballant i millorant l'assistència per ajudar l'equip d'Argentina i el Barça.

El Pro Evolution Soccer 2009 es troba disponible per a les consoles de joc Play Station 2 i 3, Play Station Portable i Xbox 360, a més de per a PC-DVD. El llançament de la versió per a la Nintendo Wii està previst aquesta primavera.