Professors jubilats, a partir dels 58 anys, treballen a l'Índia en el disseny de tecnologies aplicades per millorar la qualitat de vida de la població, com ara dipòsits d'emmagatzematge d'aigua, plantes de biogàs o cuines solars.

El Centre de Tecnologies Aplicades (CAT) és una institució sense ànim de lucre en la qual voluntaris jubilats treballen per a la difusió de la tecnologia rural. Va ser fundada el 1980 per un enginyer, F.P. Guillet i té com a objectiu la promoció de l'aplicació de la ciència i la tecnologia en benefici dels més febles, fonamentalment pescadors, artesans i grangers. La seu es troba a Nagerkoi.

Així, per exemple, els professors jubilats, coneguts també com a savis, han ideat unes cuines de fang sense fums de les quals ja n'han distribuït entre les famílies més pobres més de 60.000, ja que les dones cuineres pateixen molt a l'Índia problemes respiratoris i oculars.

També han desenvolupat unes latrines sanitàries, les restes de les quals es barregen amb cendra i després són reutilitzades com a abonament. Una família pot aconseguir omplir vuit sacs de ciment d'aquesta matèria orgànica en sis mesos. D'aquestes latrines s'han produït unes 16.000, ja no només per a famílies, sinó també per a col·legis.

En relació amb el tsunami --que ha deixat a l'Índia més de 8.000 morts, segons fonts locals, tot i que el Govern en quantifiqui menys, especifiquen, la majoria a l'estat de Tàmil Nadu, però també a Kerala-- els savis del CAT es van adonar que els efectes dels sismes submarins es podien minimitzar amb una planta anomenada 'mangrove'. Així, van decidir criar-les en suports per a testos de fang fins a la seva plantació definitiva a les platges. Fins avui n'han situat a les platges índies unes 48.000.