Microsoft ha alertat als seus usuaris de Windows XP aquesta setmana sobre el perill de fer cas als llocs web que els demanen prémer la tecla d'ajuda 'F1', ja que, de fer-ho, podrien patir greus problemes de seguretat. Es tracta d'una vulnerabilitat que els hackers poden emprar per segrestar PC amb Internet Explorer (IE).

En un avís de seguretat publicat aquesta setmana -després que l'investigador polonès Maurycy Prodeus avisara que hi ha una vulnerabilitat de VBScript que podria fer que alguns llocs web "executin un codi de seguretat de l'usuari", o el que és el mateix, que aconsegueixin fer-se amb el control d'ordinadors d'estranys sense que hi hagi el consentiment del propietari.

Aquesta vulnerabilitat afecta a ordinadors amb sistemes operatius Windows 2000, Windows Server 2003 i Windows XP -mentre es fa servir Internet Explorer en qualsevol de les seves versions- va explicar la companyia.

De moment, Microsoft ha aconsellat als seus usuaris que no premen F1 quan un lloc web es ho demani, ja que si no es pressiona aquesta tecla la vulnerabilitat no pot ser aprofitada, a més, alerten que el quadre de diàleg pot aparèixer en repetides ocasions. Els usuaris poden protegir els seus ordinadors desactivant l'ajuda de Windows.