Després de diverses setmanes d'especulació, Google ha fet oficial el naixement del seu nou projecte, Google TV, un servei que permetrà buscar canals o programes tal i com es fan les cerques a la web.

Durant la conferència per a desenvolupadors celebrada a San Francisco, el gegant nord-americà ha explicat que aquesta opció buscarà "acabar amb l'opció d'escollir entre la televisió i la web". La companyia ja ha habilitat una web ('http://www.google.com/tv) amb un vídeo demostratiu.

Google TV es connectarà usant HDMI i a través de Wifi. El dispositiu inclou un ratolí i un teclat com a complements. Els dispositius amb Android podran sincronitzar amb Google TV, el que permetrà sintonitzar un canal a través del reconeixement de veu. A més, el nou servei del cercador també ofereix Android 02/01 integrat, mentre que Chrome serà el navegador.

El gegant informàtic va reconèixer que està treballant a dia d'avui amb Sony i Logitech per introduir Google TV en els dispositius de televisió i reproductors de Blu-Ray i previsiblement sortirà a la venda a la tardor.

La presentació de Google ha patit diversos problemes tècnics a l'hora de connectar-se al nou servei. Durant prop de deu minuts, no ha pogut demostrar als assistents les novetats de Google TV.

Per justificar aquest nou llançament Google es sustenta en els 1.000 milions d'espectadors de televisió arreu del món.