Els que vulguin provar la pàgina de reproducció de música 'on line' Spotify sense pagar podran fer-ho a partir d'aquest dimarts, ja que els responsables d'aquest web han decidit obrir la seva versió gratuïta a qualsevol usuari encara que no disposi d'una invitació, requisit imprescindible fins ara.

Aquesta nova versió gratuïta de Spotify, que disposa de més de set milions d'usuaris a Europa, té la limitació que només es podran escoltar 20 hores de música al mes. A més, aquesta versió no permet descarregar les cançons a un reproductor de música i inclou anuncis que s'insereixen en les cançons.

No obstant això, els usuaris que accedeixen a la versió gratuïta de Spotify mitjançant una invitació seguiran gaudint del model de reproducció exactament igual que fins ara i sense les limitacions que imposa el model 'Free'.

D'altra banda, Spotify ha llançat una versió més barata del seu servei de pagament, que es diu 'Spotify Unlimited', i que per 4,99 euros al mes permet escoltar qualsevol cançó del seu catàleg sense restricció de temps i sense escoltar anuncis.

La tercera opció és subscriure's al 'Spotify Premium', per 9,99 euros al mes, que permet a més escoltar la música a través del telèfon mòbil i descarregar-se-la per sentir-la en un reproductor.

El director executiu i fundador de Spotify, Daniel Ek, ha assenyalat que la intenció de l'empresa al desplegar aquest ventall d'opcions és "oferir als fans de la música noves formes de gaudir del servei". "Ara, qui que vulgui provar Spotify sense invitació o qui vulgui gaudir de tota la música sense anuncis en el seu ordinador pot fer-ho", ha assegurat, segons recull 'MediaWeek'.