La Nintendo 3DS arriba a l'estat espanyol un mes després del seu llançament al Japó. La nova consola de Nintendo pretén revolucionar el món dels videojocs amb el seu potencial per reproduir continguts en 3D sense fer servir ulleres. La companyia també vol donar-li un nou enfocament, més social, i integrar-li novetats com el creador de 'Miis' o l''StreetPass'.

Els japonesos no van pensar-s'ho i, en el cap de setmana del llançament de la consola al país asiàtic, van vendre's més de 400.000 unitats. L'expectació per la nova portàtil de Nintendo ha estat aclaparadora a tot el món. Ara, la Nintendo 3DS, per fi, arriba a l'Estat per intentar repetir l'èxit del llançament japonès.

A l'apartat tècnic, la principal novetat de la nova consola és la capacitat per reproduir 3D sense necessitar ulleres, ja que la pantalla superior del dispositiu està equipada amb l'última tecnologia de la companyia i permet reproduir l'efecte en tres dimensionas d'una forma mai vista fins ara.

Nintendo aposta per aquesta tecnologia per donar-li un valor afegit i diferenciador respecte a la resta. El sistema de la consola permet als usuaris regular-ne el nivell de sensació 3D ja que va equipada d'una pestanya a la part dreta de la pantalla mitjançant la qual els usuaris poden augmentar o disminuir l'efecte 3D dels continguts.

La Nintendo 3DS incorpora tres càmeres: dues a la part posterior, preparades per poder fer fotografies i vídeos en 3D; una a sota de la pantalla, de característiques similars a la integrada en la Nintendo DSi.

La resta del disseny de la Nintendo 3DS és molt semblant al de les seves predecessores. La pantalla inferior continua sent tàctil i els botons continuen sent A, B, I, X. Les úniques novetats són la incorporació d'un sistema de control que acompanyarà la ja clàssica creueta i un altre botó que permetrà accedir al 'home'.

A l'apartat de programari, la Nintendo 3DS té una sèrie de millores que n'amplien les capacitats d'ús respecte a les seves antecessores. La consola arriba amb un sistema operatiu remodelat, amb un 'home' semblant a la de la Nintendo DSi. En aquest sentit, la principal novetat del sistema és la incorporació de la multitasca mitjançant la qual els usuaris poden suspendre l'aplicació que tenen oberta i accedir al 'home' en qualsevol moment.

De moment, la multitasca equipada de la Nintendo 3DS és limitada, ja que s'ha pensat per poder executar funcions "lleugeres" de manera simultània. Així, en el cas que els usuaris vulguin suspendre una aplicació considerada com a principal, per exemple un joc, i volen iniciar-ne un altra que requereixi un alt nivell de memòria, la consola li demanarà que tanqui primer l'anterior.

La Nintendo 3DS veu la llum acompanyada d'aplicacions instal•lades de sèrie que confirmen l'aposta de la companyia per l'aspecte social. En aquest sentit, el gran avantatge és la inserció dels seus coneguts 'Miis' i un innovador sistema de connexió entre consoles, l''StreetPass'.

La nova portàtil de Nintendo té un editor de 'Miis'; d'aquesta manera, els usuaris podran confeccionar els seus personatges amb un sistema de creació molt semblant al de la Wii. Per oferir un ús més actiu que el que tenen a la Wii, Nintendo presenta 'StreetPass'. Es tracta d'una funció que ha de ser activada per cada usuari i que manté la consola activa tot i que estigui apagada.

Les Nintendo 3DS que activen 'StreetPass' busquen la connexió amb altres consoles i quan dos usuaris de Nintendo 3DS amb l'opció 'StreetPass' es troben, els seus 'Miis' s'intercanvien i passen a formar part del catàleg dels dos.

Un altre dels aspectes que destaquen de la Nintendo 3DS és la possibilitat a utilitzar continguts que aprofitin les possibilitats de la realitat augmentada; la consola de Nintendo ve de fàbrica equipada amb dues eines que exploten aquestes possibilitats.

La primera són els jocs de realitat augmentada. La Nintendo 3DS va acompanyada per unes làmines de realitat augmentada compatibles amb la consola; els usuaris només han d'enfocar-les amb la càmera per gaudir de minijocs amb alguns dels personatges més mítics de Nintendo.

La companyia japonesa ha equipat la seva consola amb una altra possibilitat per a la realitat augmentada. Es tracta d'un joc ja instal•lat batejat com a 'Atrapacares'. Els usuaris poden fotografiar les cares dels seus amics i, després, jugar-hi en un minijoc.

El programari de sèrie de Nintendo 3DS es completa amb un editor fotogràfic semblant al de la Nintendo 3D, un programa per registrar i tractar àudio (Nintendo 3DS Sound) i una central on apareixeran les dades dels usuaris, el rècord de puntuació, les hores jugades i qüestions similars.