Sony ha emès un comunicat en què informa els usuaris dels serveis PlayStation Network i de Qriocity d'una intrusió en el sistema que ha permès als pirates informàtics accedir a les dades privades i a les bancàries dels comptes d'aquests serveis. Sony recomana revisar els moviments dels comptes bancaris dels usuaris i extremar la precaució davant de possibles fraus.

La companyia ha confirmat que el tancament dels seus serveis en línia té a veure amb una "intrusió il·legal no autoritzada". Segons Sony, els pirates informàtics haurien tingut accés a les dades de tots els usuaris de PlayStation Network i de Qriocity del dia 17 al 19 d'abril, moment en què Sony va detectar el problema i va tancar els seus serveis com a mesura de seguretat.

"Creiem que persones no autoritzades han pogut obtenir la vostra informació personal: nom, adreça, país, adreça de correu electrònic, data de naixement, nom d'accés i contrasenya de PlayStation Network/Qriocity, i PSN ID", ha explicat Sony en el seu comunicat, confirmant que l'atac ha pogut recopilar tota la informació dels usuaris al servei.

Les investigacions que està fent Sony també apunten que "dades de perfil així com l'historial de compra i l'adreça de cobrament", han estat exposades. La intrusió també podria haver accedit a les "preguntes de seguretat d'accés" dels comptes, recopilant tota la informació i fent impossible als sistemes de seguretat detectar la suplantació d'identitat dels usuaris.

De moment Sony no ha trobat proves contundents que confirmin que els números de compte i la informació bancària dels usuaris hagi pogut ser sostreta, tot i que confirmen que "no poden negar aquesta possibilitat".

Per aquest motiu adverteixen: "Si has facilitat les teves dades de targetes de crèdit a través de PlayStation Network o Qriocity, hem de preveure per motius de seguretat, la possibilitat que el número de la targeta de crèdit (no incloent el codi de seguretat), i la data d'expiració hagin estat també obtinguts.