La companyia informàtica nord-americana Microsoft ha comprat l'operadora de trucades a través d'Internet Skype Technologies per 8.500 milions de dòlars (5.900 milions d'euros) en efectiu al grup d'inversors liderat per Silver Like, segons ha informat la companyia en un comunicat.

L'acord definitiu assolit per les dues empreses ha rebut l'aprovació dels consells d'administració tant de Microsoft com d'Skype, que preveuen obtenir totes les aprovacions dels reguladors abans de conclogui l'any.

Segons Microsoft, aquesta adquisició incrementarà l'accessibilitat de les comunicacions de vídeo i veu a temps real, aportarà beneficis als usuaris, tant empreses com a consumidors, i generarà "significatives noves oportunitats de negoci i ingressos".

En aquesta línia, afegeix que la combinació d'ambdues empreses impulsarà la marca Skype i l'abast de la seva plataforma de xarxa, alhora que millorarà l'actual cartera de productes i serveis de comunicacions a temps real de Microsoft.

"Skype és un servei fenomenal, molt estimat per milions de persones a tot el món", va destacar el conseller delegat de Microsoft, Steve Ballmer. "Junts crearem el futur de les comunicacions en temps real perquè la gent pugui connectar fàcilment amb els seus familiars, amics i clients en tot el món", va afegir.

Skype es convertirà després del tancament de l'operació en una nova divisió de negoci dins de Microsoft, i el seu actual conseller delegat, Tony Bates, assumirà la presidència de Microsoft Skype Division, sota la supervisió directa d'Ballmer.

"Junts podrem accelerar els plans de Skype d'estendre la nostra comunitat global i per introduir noves formes de comunicació i col·laboració", va afirmar per la seva part Tony Bates.

La major adquisició de Microsoft

L'operació, avançada aquest dimarts pel diari 'The Wall Street Journal', suposa la major adquisició mai efectuada pel gegant de Redmond, que va assegurar a més que seguirà donant suport i invertint en els clients de Skype en plataformes diferents a les de Microsoft.

L'operadora VoIP proporcionarà suport a diferents dispositius de Microsoft com Xbox i Kinect, Windows Phone, entre d'altres, mentre Microsoft connectarà als usuaris d'Skype amb Lync, Outlook, Xbox Live i altres comunitats.

Skype, que va arribar als 170 milions d'usuaris connectats i més de 207.000 milions de minuts consumits en converses de veu i vídeo durant 2010 , va ser fundada el 2003 pels creadors de Kazaa, Niklas Zennstrom i Janus Friis. Dos anys després va ser adquirida per eBay per 2.600 milions de dòlars en efectiu i accions (1.810 milions d'euros).

No obstant, el portal de subhastes en línia es va desprendre el 2009 de la companyia de telefonia a Internet després de vendre un 70% de la companyia per una mica més de 2.000 milions de dòlars (uns 1.395 milions d'euros) a un grup d'inversor format per Silver Lake Partners, Index Ventures, Andreessen Horowitz i el Fons de Pensions de Canadà.