El llançament de la nova portàtil de Sony, que serà la successora de la PSP, oficialment batejada com NGP, arribarà la setmana que ve a l'Expo Mundial E3 de videojocs. Sony ha volgut escalfar motors amb vista a la seva conferència i ha avançat alguns detalls previs a la seva presentació, com els jocs de llançament i la funció de retrocompatibilitat.

Tot i que només queda una setmana per a la presentació en societat de la nova portàtil de Sony, l'espera sembla massa llarga. A la xarxa s'espera amb ànsia la propera conferència de Sony i mentrestant han aparegut diversos rumors, com que la consola podria canviar de nom a Playstation Vita. Per fer més curta l'espera, la companyia japonesa ha revelat alguns detalls del llançament de la seva nova portàtil.

Per sobre de plans de dades per a la seva 3G, preus o durada de la bateria, Sony ha confirmat dos detalls que semblen importants. En primer lloc, destaca la línia de jocs que hi haurà al voltant de la NGP, o PlayStation Vita, el dia del seu llançament. Entre ells, i com a plat fort, hi ha l´'Uncharted: Golden Abyss', del qual han facilitat un vídeo. A més, 'Wipeout 2084' un nou lliurament per PlayStation Vita que a més permetrà competir contra els jugadors de PS3 de "Wipeout HD Fury '.

A aquests dos els acompanyaran el 'Little Deviants', 'Reality Fighters', 'Super Stardust Delta', 'Hustle Kings', 'Everybody's Golf' i 'Resistance Retribution'.

Com a segon element de reclam, Sony ha anunciat la retrocompatibilitat, funcionalitat que permetrà als jugadors de NGP gaudir dels videojocs de PSN amb la seva capacitat d'escalat d'imatges.

Detalls sobre el preu final encara no han transcendit encara que, segons els rumors, podria haver dues versions finals, una amb 3G i una altra sense per fer més competitiva la portàtil de Sony davant la 3DS de Nintendo.