Un diari xinès afí al partit comunista ha acusat aquest dilluns Google de ser una "eina política" per vilipendiar el govern de la Xina i ha deixat entreveure que aquestes afirmacions poden perjudicar el negoci de la companyia al país asiàtic. Aquestes acusacions apareixen en l'edició internacional del rotatiu, que també adverteix que les tensions entre els Estats Units i la Xina poden anar en augment. La setmana passada Google va denunciar que havia rebut un atac procedent del país asiàtic per robar-los centenar de contrasenyes de clients de la companyia, entre els quals hi havia oficials del govern nord-americà.

El ministre d'Exteriors xinès va refusar aquestes acusacions i el diari del partit comunista va advertir Google que estava posant en joc les relacions polítiques entre ambdós països. Segons el diari People's Daily, assegurar que els activistes per als drets humans estaven entre els objectius de l'atac, el que fa Google és "complaure la percepció negativa d'Occident respecte la Xina" i donen a entendre que els atacs procedien de l'executiu xinès. "Les acusacions de Google són falses, tenen motius ocults i intencions malignes", assegura el rotatiu.

Es tracta de la darrera topada entre Google i la Xina, que podria fer tornar al primer pla els enfrontaments entre la potència asiàtica i els Estats Units després que l'any passat el president dels Estats Units, Barack Obama, va assumir les queixes de la companyia tecnològica sobre la pirateria i la censura a la Xina.

De moment, Xina manté bloquejades les principals xarxes socials com Facebook i Twitter.