Internet

Banda Ampla Rural garantirà la cobertura tot el territori

Proporcionarà Internet d'alta velocitat via satèl·lit en aquells indrets on no hi ha cobertura per ADSL o 3G

09.06.2011 | 07:20

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha presentat aquest divendres el projecte Banda Ampla Rural Satèl·lit (BAR-SAT), amb el qual la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació, vol donar accés a la banda ampla a aquells indrets del territori català que no tenen cobertura d'aquest servei per les altres vies disponibles (ADSL, WiMAX o 3G). El nou servei ja es troba a disposició dels ciutadans.

El projecte BAR-SAT és una extensió del projecte Banda Ampla Rural inclòs en el pla de desplegament d'infraestructures i serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, amb el qual la Generalitat de Catalunya ha dotat de cobertura dels serveis de televisió digital terrestre (TDT), telefonia mòbil i banda ampla als nuclis de població de, com a mínim, més de cinquanta habitants, i de cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a tots els polígons industrials de Catalunya.

Amb la posada en marxa d'aquest nou servei, s'assoleix l'objectiu de la universalització de la banda ampla a Catalunya, és a dir, que tots els seus ciutadans, independentment d'on visquin, i les seves empreses, independentment d'on estiguin ubicades, puguin accedir a Internet d'alta velocitat. D'aquesta manera es garanteix les possibilitats i oportunitats de desenvolupament de ciutadania i empreses i, per tant, la vertebració i cohesió territorial del país.

El projecte, que està previst que beneficiarà prop de 2.200 usuaris, suposa una inversió d'1,8 milions d'euros i està cofinançat a parts iguals per la Generalitat de Catalunya, a través del pla Catalunya Connecta, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2007-2013 (FEDER). L'empresa adjudicatària del projecte i, per tant, encarregada de comercialitzar la solució satel·lital, és la companyia Informàtica El Corte Ingles (IECISA).

Tecnologia

L'Audi R18.
Gran Turismo Sport: nous cotxes i circuits

Gran Turismo Sport: nous cotxes i circuits

El joc de PS4 oferirà nous continguts gratuïts, funcionalitats i canvis en les pròximes setmanes

T´ensenyem com fer el sorteig de l´amic invisible per WhatsApp

T´ensenyem com fer el sorteig de l´amic invisible per WhatsApp

Els temps han canviat i organitzar aquest joc de manera tradicional ha quedat una mica desfasat

Tot el que cal saber sobre el «Black Friday»

Tot el que cal saber sobre el «Black Friday»

Et donem pautes per treure el màxim partit als descomptes que ofereixen les botigues aquests dies

Apple reconeix l´ús irregular d´estudiants per fabricar l´iPhone X

Apple reconeix l´ús irregular d´estudiants per fabricar l´iPhone X

La companyia de la poma s'ha vist obligada a donar explicacions per les seves condicions de...

Enllaços recomanats: Premis cinema