Internet

Banda Ampla Rural garantirà la cobertura tot el territori

Proporcionarà Internet d'alta velocitat via satèl·lit en aquells indrets on no hi ha cobertura per ADSL o 3G

09.06.2011 | 07:20

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha presentat aquest divendres el projecte Banda Ampla Rural Satèl·lit (BAR-SAT), amb el qual la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació, vol donar accés a la banda ampla a aquells indrets del territori català que no tenen cobertura d'aquest servei per les altres vies disponibles (ADSL, WiMAX o 3G). El nou servei ja es troba a disposició dels ciutadans.

El projecte BAR-SAT és una extensió del projecte Banda Ampla Rural inclòs en el pla de desplegament d'infraestructures i serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, amb el qual la Generalitat de Catalunya ha dotat de cobertura dels serveis de televisió digital terrestre (TDT), telefonia mòbil i banda ampla als nuclis de població de, com a mínim, més de cinquanta habitants, i de cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a tots els polígons industrials de Catalunya.

Amb la posada en marxa d'aquest nou servei, s'assoleix l'objectiu de la universalització de la banda ampla a Catalunya, és a dir, que tots els seus ciutadans, independentment d'on visquin, i les seves empreses, independentment d'on estiguin ubicades, puguin accedir a Internet d'alta velocitat. D'aquesta manera es garanteix les possibilitats i oportunitats de desenvolupament de ciutadania i empreses i, per tant, la vertebració i cohesió territorial del país.

El projecte, que està previst que beneficiarà prop de 2.200 usuaris, suposa una inversió d'1,8 milions d'euros i està cofinançat a parts iguals per la Generalitat de Catalunya, a través del pla Catalunya Connecta, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2007-2013 (FEDER). L'empresa adjudicatària del projecte i, per tant, encarregada de comercialitzar la solució satel·lital, és la companyia Informàtica El Corte Ingles (IECISA).

Tecnologia

Com crear accessos directes als xats de WhatsApp?
Com crear accessos directes als xats de WhatsApp?

Com crear accessos directes als xats de WhatsApp?

L'aplicació de missatgeria només permet utilitzar aquesta opció, de moment, en dispositius Android

Samsung Galaxy Note 8: característiques i preu

Samsung Galaxy Note 8: característiques i preu

El gegant coreà presenta el seu nou 'phablet', amb la qual busca esborrar el fiasco de la seva...

Què passaria si Google deixés de funcionar durant mitja hora?

Què passaria si Google deixés de funcionar durant mitja hora?

Descobreix les conseqüències d'una apagada de la companyia i què succeiria al restaurar-se el servei

Xbox One X: tots els detalls de la nova consola de Microsoft

Xbox One X: tots els detalls de la nova consola de Microsoft

La companyia de Redmond ha revelat a la Gamescom de Colònia el catàleg de llançament i les...

Enllaços recomanats: Premis cinema