La nova generació portàtil de Sony ja té nom oficial, PlayStation Vita, una consola amb vocació social que sortirà a la venda el pròxim Nadal amb títols com 'Little Big Planet' i 'Uncharted: Golden Abyss', segons ha anunciat aquest dimarts el gegant nipó a Los Angeles durant la presentació de la nova portàtil.

Abans que comencés el show, el president de Sony Amèrica, Jack Tretton, ha aprofitat l'ocasió per entonar el "mea culpa" pels problemes de seguretat pels quals va travessar fa unes setmanes la plataforma en línia PSN i que va afectar a les dades de milions d'usuaris a tot el món. No obstant això, en una jornada festiva, les mencions al passat han durat poc i els nous productes de la companyia han captar aviat l'atenció dels centenars de periodistes assistents a la trobada.

El vicepresident executiu de Sony, Kazuo Hirai, ha estat l'encarregat de portar a l'escenari el nou maquinari de la companyia, que ofereix una potència gràfica sense precedents a un preu de 249 euros (per a la versió wifi) i 299 euros (amb 3G).

Si la informació sobre els preus de PS Vita ha arrencat l'aplaudiment del públic assistent a la presentació, les esbroncades han arribat amb l'anunci que als Estats Units la consola arribarà de la mà de la companyia telefònica AT & T.

Qüestions comercials a part, els primers avenços del catàleg inicial de la consola han donat mostra de les capacitats d'aquesta portàtil, que ofereix com a plats forts un renovat 'Little Big Planet' i una versió per a portar d´'Uncharted'.

El personatge d´'Infamous' Col MacGrath s´ha convertit en protagonista inesperat de la nit quan Yoshinori Ono, productor de Capcom, ha anunciat que el superheroi de la desenvolupadora SuckerPunch serà present al 'crossover' de lluita 'Street Fighter x Tekken'.

Un altre dels jocs que apunta maneres dels 80 que s'estan preparant per Vita és 'Mod Nation Racers ", que ofereix la possibilitat de dissenyar delirants circuits de curses dibuixant el recorregut directament sobre la pantalla tàctil de la consola.

Les aplicacions 'Party' i 'Near' aporten contingut social a aquesta consola amb vocació de connectivitat dissenyada per complementar-se amb la PlayStation 3 (i fins i tot amb PC) de manera que els jocs de la portàtil es podran gaudir també en pantalla gran.

Al marge de les propostes de PS Vita, un dels grans anuncis de Sony ha estat el projecte PlayStation Suite del qual no s'han donat més detalls que, per primera vegada, permetrà traslladar continguts de PlayStation a dispositius que no siguin de la companyia, com mòbils i tabletes.

El 3D segueix sent una altra de les grans apostes del gegant nipó que busca "democratitzar" l'experiència estereoscòpica amb una televisió sota la marca PlayStation amb una funció dissenyada de duplicat d'imatge dissenyada per "jugadors", de manera que, quan s'actuï en mode multijugador, es pugui apreciar la profunditat des angle oposats.

Al marge dels esperats 'Uncharted: Drake's Deception' i 'Resistance 3', que arribaran a PS3 en 3D, el perifèric Move segueix sent acaparant l'atenció de públic i desenvolupadores.

Prova d'això són 'NBA 2K12', 'Medieval Moves: Deadmund's Quest', 'Little Big Planet' i el shooter 'Starhawk', alguns dels títols que arribaran adaptats per Move en els propers mesos.