Noves tecnologies

Internet és un dret humà

Un informe de Nacions Unides avala la plataforma digital on els individus poden exercir el seu dret d'opinió i expressió

09.06.2011 | 18:59
Internet és un dret humà
Internet és un dret humà

"L'única i canviant naturalesa d'Internet no només permet als individus exercir el seu dret d'opinió i expressió, sinó que també forma part dels seus drets humans i promou el progrés de la societat en el seu conjunt", indica el ponent de l'ONU Frank La Rue en un document presentat a la 17a sessió del Consell de Drets Humans. El text insta els governs a esforçar-se "per fer Internet àmpliament disponible, accessible i assequible per a tots", per la qual cosa "assegurar l'accés universal" a la xarxa "ha de ser una prioritat per a tots els estats". L'ONU també assenyala alguna de les violacions del dret a accés a Internet com filtrar o bloquejar contingut o fer 'ciberatacs'.

En el document sobre l'accés a la xarxa presentat a las sessió del Consell de Drets Humans que se celebra fins el 17 de juny a Ginebra. La Rue considera que una de les violacions del dret a accés Internet és filtrar o bloquejar certs continguts. En aquest punt insta els intermediaris a revelar qualsevol de les demandes que puguin rebre en aquest sentit.

Una altra de les violacions, segons el document, és tallar l'accés a la xarxa com es va fer, per exemple, durant les revoltes d'Egipte. L'ONU afirma que l'accés al WWW s'ha de mantenir i és especialment valuós "en moments política clau com eleccions, temps d'intranquil•litat social o adversaris històrics i polítics".

Els atacs de pirates informàtics a algunes empreses violen, segons apunta eol document, l'article 12 de la Declaració Universal dels Drets Humans. L'ONU diu que els estats han de tenir polítiques clares sobre la regulació i càstig per l'ús indegut d'aquestes dades.

L'informe conclou dient que "Internet com un mitjà per exercir el dret a la llibertat d'expressió només pot servir a aquests propòsits si els estats assumeixen el seu compromís per desenvolupar polítiques efectives per aconseguir l'accés universal".

Tecnologia

Un usuari fent servir el cercador de Google.
Què passaria si Google deixés de funcionar durant mitja hora?

Què passaria si Google deixés de funcionar durant mitja hora?

Descobreix les conseqüències d'una apagada de la companyia i què succeiria al restaurar-se el servei

Xbox One X: tots els detalls de la nova consola de Microsoft

Xbox One X: tots els detalls de la nova consola de Microsoft

La companyia de Redmond ha revelat a la Gamescom de Colònia el catàleg de llançament i les...

Els hackers fan el seu agost amb els hotels

Els hackers fan el seu agost amb els hotels

Segons les empreses de seguretat s'ha produït un important augment en el nombre d'atacs a grans...

Necessito antivirus en un Mac?

Necessito antivirus en un Mac?

Se sol creure que els ordinadors d'Apple estan lliures de virus, però... sempre cal protegir

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema