Videojocs

Nintendo revoluciona els sistemes de control amb Wii U

La companyia ha presentat una nova consola on el comandament és el principal protagonista, un cop més

09.06.2011 | 07:20
El comandament de la nova WII U.
El comandament de la nova WII U.

Nintendo ha posat davant seu un complicat objectiu: promoure que els jugadors habituals sense renunciar a la seva proposta per a tota la família amb Wii U, que ha sorprès amb una pantalla tàctil que obre una segona finestra a l'experiència de joc, i la promesa de títols "hardcore" com "Ninja Gaiden 3".

La conferència de Nintendo amb que obria aquesta setmana les portes la primera jornada de la fira de videojocs E3 de Los Angeles ha tingut com a protagonista aquesta consola, que pretén ampliar el concepte de joc en grup de Wii (que en anglès es pronuncia com "nosaltres") a les possibilitats per al jugador individual (tu, o, el que és el mateix, "U" en anglès).

Per això ha creat Wii U, de la qual se n´ha parlat molt poc (només s´ha dit que serà capaç de suportar continguts en alta definició i que sortirà a la venda el 2012) més enllà del seu espectacular comandament, que pot ser utilitzat com a ´tablet´ , com a pantalla quan el televisor familiar està en ús, o com una finestra addicional (i tàctil) que es complementa amb la tele.

Dos comandaments circulars, un comandament en creu, botons del darrere, pantalla tàctil de 6,2 polzades... Nintendo pretén que els jugadors "que busquin una experiència de joc més intensa" tinguin la sensació d'estar sostenint un comandament sòlid, amb moltes possibilitats, tantes que cal subjectar-lo amb les dues mans.

"Es tracta d'un nou comandament infinitament complex i perfectament senzill al mateix temps que canviarà la forma d'interactuar", ha explicat el president de Nintendo Amèrica, Reggie Fils-Aime, encarregat d'explicar les bondats de la consola.

Per la seva pantalla tàctil i la seva funció per suportar el joc, el nou comandament recorda una DS, però també a un ´tablet´, que té acceleròmetre, ofereix la possibilitat de fer videotrucades (compte només amb una càmera), fer cerques en línia i compartir continguts amb la televisió amb només arrossegar cap al monitor.

Encara que una de les grans possibilitats de Wii U és la seva capacitat de que el joc continuï a la pantalla del comandament sense necessitat de televisió, no renuncia a enriquir l'experiència multijugador, de manera que els usuaris que sostinguin el comandament amb la pantalla podran veure la seva perspectiva com a única i els jugadors amb un comandament convencional hauran de conformar-se amb la tele a pantalla partida.

Tecnologia

Els Mac estan considerats segurs i poc vulnerables.
Necessito antivirus en un Mac?

Necessito antivirus en un Mac?

Se sol creure que els ordinadors d'Apple estan lliures de virus, però... sempre cal protegir

Fer servir bitcoin és més fàcil que fer servir Facebook

Fer servir bitcoin és més fàcil que fer servir Facebook

"En el futur tots utilitzarem moneda virtual" diu Jorge Orvás

VÍDEO: No et perdis el tráiler de la versió beta privada de ´Call of Duty: WWII´

VÍDEO: No et perdis el tráiler de la versió beta privada de ´Call of Duty: WWII´

El videojoc ofereix cinc opcions al jugador: infanteria, expedició, armadura, muntanya i aire

Instagram incorporarà fils de comentaris i respostes en les publicacions

Instagram incorporarà fils de comentaris i respostes en les publicacions

Fins ara, calia esmentar l'usuari corresponent per respondre el seu comentari dins d'una publicació

Enllaços recomanats: Premis cinema