Actualment hi ha una vintena de dominis genèrics a Internet, com el '.com', el '.net' o el '.cat'. Aquest dilluns l'ens que regula les adreces de la xarxa, l'ICANN, ha decidit en una reunió a Singapur que es flexibilitzarà de manera considerable el registre d'aquests dominis. Ciutats, empreses i organitzacions podran sol·licitar els seus propis dominis a partir del gener de l'any que ve. Així doncs, hi haurà la porta oberta a infinites combinacions d'adreces. Podem imaginar-nos, per exemple, direccions com 'girona.noticies', 'magradael.paambtomaquet' o 'bicicletes.bcn'. De totes maneres, per fer la sol·licitud caldrà pagar uns 130.000 euros. A més a més, caldrà provar la legitimitat de la demanda.

L'ICANN (Corporació d'Internet per a l'Assignació de Noms i Nombres, sigles en anglès) ha decidit aixecar la restricció de fer servir dominis genèrics com el '.com', el '.net' o el '.cat'. A partir del 12 de gener de l'any que ve qualsevol ciutat, organització o empresa podrà sol·licitar registrar el seu propi domini. A finals del 2012 es coneixerà la resolució i serà a partir de llavors quan l'espectre d'adreces d'Internet creixerà de manera considerable.

"Avui hem fet història. És l'alba d'una nova era. S'ha obert el sistema d'adreces d'Internet", ha afirmat el president i conseller delegat de l'ICANN, Rod Beckstom, en una roda de premsa.

Segons informa l'agència Reuters, la mesura s'ha vist com una gran oportunitat per guanyar més control de la seva presència a Internet. El gegant japonès Canon, per exemple, ja ha dit que planeja presentar una sol·licitud per registrar el '.canon'.

Fer una sol·licitud costarà 185.000 dòlars, uns 130.000 euros. Tothom qui vulgui en podrà presentar una si bé caldrà que demostrin que la demanda és legítima. ICANN contractarà consultors que s'encarregaran d'estudiar totes les demandes. A banda dels dominis genèrics, avui dia n'hi ha uns 250 de territorials, com '.es', '.uk' o '.cn'.