Apple ha actualitzat les seves normes per a desenvolupadors tecnològics per reflectir que no publicarà aplicacions que alertin als usuaris sobre controls de trànsit o la ubicació de patrulles de policia. A partir d'ara, la companyia inclou aquest tipus d'aplicacions entre els temes vetats per a la publicació a l'App Store.

El mes de març, cinc senadors dels Estats Units van signar una carta en què demanaven a Apple que deixés de publicar aplicacions que donessin informació als usuaris sobre la ubicació de patrulles de policia. Els senadors explicaven que aquest tipus de continguts afectaven a la "seguretat pública" ja que permetien que les persones que infringien la llei poguessin evitar les patrulles i llocs de control de la policia.

L'ús més estès d'aquest tipus d'aplicacions era evitar controls d'alcoholèmia. Els usuaris podien identificar els punts en què la policia establia els seus controls i buscar rutes alternatives, el que suposava un risc per a la seguretat de la resta d'usuaris.

Apple ha escoltat els arguments dels senadors i ha decidit prohibir aquest tipus d'aplicacions a la seva botiga. Segons el portal Cnet News, la companyia ha introduït novetats en les normes per a desenvolupadors en què s'informa que no es publicaran continguts que ajudin els usuaris a identificar la ubicació de controls o patrulles de policia. La companyia cita expressament les aplicacions que "ajudin a conduir ebri", permetent als usuaris evitar els controls.

En les noves directrius, només fa falta la prohibició de les aplicacions que informin dels controls mòbils, però no s'esmenta cap tipus de restricció a les aplicacions que informen sobre punts de control o radars fixos. D'aquesta manera, les aplicacions que avisen sobre radars de velocitat fixos seguiran estant disponibles.