La presidenta de Noves Generacions del PP, Beatriz Jurado, ha demanat la retirada del cànon digital, el pagament suposa "un càstig preventiu" que afecta a la còpia privada i que "no té res a veure amb la lluita contra la pirateria".

Segons informa el PP en una nota, aquesta petició l'ha formulat Jurat després de mantenir una reunió amb AMETIC, associació multisectorial d'empreses d'electrònica, tecnologia de la informació i comunicació, telecomunicacions i continguts digitals, en la qual ha conegut de primera mà les preocupacions del sector respecte al cànon i els efectes que produeix.

NNGG creu que Espanya ha de liderar "com més aviat una nova regulació que ens permeti ser competitius en l'àmbit europeu i que acabi amb la inseguretat jurídica existent, que suposa un greu fre per a la recuperació econòmica del nostre país", s'afegeix a la nota.

A la reunió ha quedat patent "la ineficàcia d'aquest cànon com a defensa de la propietat intel•lectual, la seva incapacitat per potenciar la creació, i la confusió que genera pel que fa a la pirateria".

"El cànon digital és il legal i no entenem la passivitat del Ministeri de Cultura i del Govern per adequar la regulació d'un tema tan important. Aquest sistema fa que de cada euro recaptat es perden 0,51 cèntims, de manera que aquest procediment ha de ser adaptat al sistema i realitat actuals ", ha explicat la presidenta de NNGG.

En aquest sentit, Beatriz Jurat ha demanat una nova regulació de la propietat intel.lectual, que ha de ser garantida "a través de sistemes que no siguin una penalització preventiva i ineficaç".