Més d´1,3 milions d'usuaris s'han vist afectats per l'atac informàtic realitzat aquesta setmana contra les bases de dades de la desenvolupadora de jocs nipona Sega Corporation, segons han informat fonts de la companyia.

Entre les dades que han quedat al descobert per l'atac hi ha noms, contrasenyes, dates de naixement o adreces de correu electrònic.

"Sentim enormement haver causat aquests problemes als nostres clients. Volem enfortir la seguretat", ha explicat la portaveu Yoko Nagasawa, que ha eludit donar una data precisa per a la reobertura de la seva xarxa d'usuaris, Sega Pass.

La portaveu sí que ha relatat la seqüència concreta d'esdeveniments pels quals la divisió europea de Sega va detectar l'atac el passat dijous i immediatament va notificar l'incident a la central al Japó, que al seu torn va ordenar el bloqueig immediat de la xarxa d'usuaris.

Nagasawa, però, no s´ha pronunciat sobre la inusual oferta realitzada pel grup de hackers conegut com Lulz Security - responsables d'atacs a altres companyies de videojocs, entre elles Nintendo, la històrica rival de Sega -, per rastrejar i "castigar "als responsables de l'atac.