L'escriptora britànica JK Rowling, creadora de la saga literària sobre el mag juvenil Harry Potter, ha presentat aquest dijous a Londres "Pottermore", una nova pàgina web mitjançant la qual l'autora compartirà material inèdit amb els seguidors de la seva obra, els quals podran participar a més en una aventura virtual.

Després de diversos dies d'expectació, després que es filtrés que Rowling preparava un misteriós nou projecte a la Xarxa, l'autora ha explicat que www.pottermore.com és una manera de "poder tornar alguna cosa als fans que han seguit a Harry tan devotament al llarg dels anys ", i un mitjà per" portar les històries a una nova generació virtual ".

"Pottermore", que actualment només és una caràtula de presentació amb anuncis sobre el que succeirà en el futur, està concebuda com un híbrid entre xarxa social i videojoc, on els fans podran accedir a material inèdit sobre personatges, compartir els llibres i contribuir a crear amb comentaris, dibuixos i altres aportacions l'univers "potteriana".

"Espero que els fans gaudeixin tant donant forma a Pottermore com jo ho he fet", ha dit Rowling en una roda de premsa de presentació al museu Victoria & Albert de Londres. Segons ha precisat l'autora, que ha assegurat que l'entorn del web serà "segur i amigable", els amants de Potter podran acompanyar l'espavilat mag en aventures virtuals, participant, en un format de videojoc, en les peripècies dels personatges a l'escola de màgia Hogwarts. S'espera a més que hi hagi un joc que consistirà en trobar, a partir de pistes, varetes màgiques ocultes en diferents parts del món.

Rowling ha explicat que la idea per aquest portal, en el qual ha estat treballant en els dos últims anys, li va venir per la creixent demanda de versions digitals (e-books) de les novel. "Vaig voler arrossegar de nou cap a l'experiència literària, l'experiència de la història en si, i això és el que va sortir", ha indicat.