EN DIRECTE
Xarxes socials

Google crea el seu Facebook

El gegant d'Internet crea una xarxa social, Google Plus, un nou projecte que ordena els contactes per grups

 22:55  
 screen shot of the Google Plus social network is shown in this publicity photo released to Reuters June 28, 2011. Google Inc, frustrated by a string of failed attempts to crack social
screen shot of the Google Plus social network is shown in this publicity photo released to Reuters June 28, 2011. Google Inc, frustrated by a string of failed attempts to crack social  Reuters

EFE / LOS ANGELES El gegant d'Internet Google ha presentat aquest dimecres "Google +", un nou projecte de xarxa social que aposta per ordenar els contactes en grups per delimitar els destinataris de cada missatge com la fórmula per plantar cara a Facebook.

Es tracta d'un nou intent de Google, dominador del mercat de les cerques a la web, per competir en el rendible món de les xarxes socials virtuals on les seves propostes anteriors "Buzz" i "Wave" no van tenir l'acollida esperada.

'Google +' ha estat llançat en versió de prova i està disponible sota invitació, segons va publicar Vic Gundotra, vicepresident d'Enginyeria de la companyia a través del bloc institucional en què es mostren sis vídeos amb els que es donen a conèixer les característiques bàsiques de aquest nou producte.

"El problema dels serveis en línia actuals és que consideren que totes les persones a les que coneixem són els nostres amics i la forma en què compartim la informació amb els nostres contactes no sempre pot ser la mateixa", va afirmar Gundotra.

La solució que proposa Google és una plataforma basada en "cercles socials" en què les comunicacions s'organitzen en grups de contactes en funció dels criteris de l'usuari.

Gundotra ha indicat que "cada conversa en línia (amb més de 100 amics) és una sobreexposició pública", raó per la qual considera que cada vegada es comparteix menys informació.

Facebook, que segons les últimes dades oficiosos ha superat ja els 750 milions d'usuaris a tot el món, compta també amb eines per crear grups dins de la xarxa social tot i que molts usuaris comparteixen informació amb els seus "amics" indiscriminadament.

'Google +' inclou l'opció de crear converses temàtiques, mantenir videoconferències amb els contactes i compta amb una aplicació per a mòbils que ja és al mercat per als sistemes Android i, entre altres coses, permet carregar al perfil de l'usuari de forma automàtica les fotografies preses des del dispositiu.

Aquesta xarxa social és un projecte que ha supervisat directament el nou conseller delegat de Google, Larry Page, i amb el qual l'empresa confia en convertir-se en una alternativa a Facebook, que amenaça la seva hegemonia a Internet.

Al maig, 180 milions de persones van visitar pàgines web propietat de Google, inclòs YouTube, segons dades de ComScore, mentre que 157.000.000 accedir a Facebook, on van passar una mitjana de 375 minuts, per 231 minuts a Google.

Enllaços recomanats: Premis cinema