"Petites revelacions motivades per grans valors". Aquest és el lema de Minileaks, la versió 'made in Spain' del moviment WikiLeaks, que busca promoure la transparència mitjançant la publicació de casos documentats d'interès públic.

Ciutadans i justícia són els 'tags' o etiquetes més usades del web de Minileaks, que es descriu com una iniciativa ciutadana, transparent i oberta cap a la col·laboració sense ànim de lucre. Ha estat creada per dos periodistes, Eduardo Laporte i Íñigo Antolín, que s'han inspirat en el moviment WikiLeaks.

MiniLeaks explica que li interessa publicar denúncies d'abusos, per petits que siguin, sempre que estiguin documentats. "Tot allò que t´indigna i detectis a la teva feina, en una empresa, en un mitjà de comunicació... en qualsevol lloc". Escàndols i polèmiques de diversa índole que poden ser classificats com 'Hot Topics' i propagats a la xarxa.

El portal busca promoure la transparència mitjançant la publicació de documentació veraç, i convida en tot moment a l'internauta a enviar informació que pugui considerar rellevant per al portal. Explica que com més proves s'aportin i major sigui la documentació aportada, major serà l'impacte.

Per animar l'internauta a enviar informació, Minileaks explica que al seu web hi trobarà visibilitat, "el primer pas perquè es faci justícia". Són conscients de la importància de publicar alguna cosa a la xarxa, i de l'efecte viral que possibilita compartir una informació de forma massiva i immediata a través de xarxes socials. "Les xarxes socials seran el primer pas en la seva difusió", indica el lloc web.

Minileaks aclareix que manté i mantindrà estreta relació amb els mitjans i garanteix la confidencialitat del denunciant. Així mateix, garanteix l'autenticitat de la informació, assegurant contrastar les versions de les parts prèvia publicació.

Minileaks acaba d'obrir les seves portes en fase beta però ja ha començat a publicar continguts. En la seva última publicació, revela documents que posen en dubte la inversió a Bankia, el nou banc producte de la fusió de diverses entitats.