Es passava hores davant del 'pentominos' tractant d'encaixar totes les peces del maleït trencaclosques. Fins que un dia va decidir portar un dels seus passatemps favorits a una Elektronik 60.

Era 1984 quan Alexey Pajitnov va crear el llegendari Tetris a l'altre costat del Teló d'Acer. Òbviament, la tecnologia de l'època li impedia recrear lleialment les figures a la pantalla de l'ordinador. Se li va acudir canviar les figures de cinc peces per "tetriminos" i fer que aquests caiguessin del sostre. ¿Resultat? Una autèntica bogeria. 27 anys després de l'"ocurrència" de Pajitnov, centenars de milions d'usuaris han experimentat l'anomenat "efecte Tetris" després que el joc traspassés les fronteres soviètiques i es llancés al món de la mà de la Game Boy original de Nintendo el 1989 .

Vist ara, què hagués passat si Pajitnov hagués creat el joc que tenia en ment sense haver de modificar-lo per les limitacions tècniques dels 80? La resposta arriba avui a Nintendo 3DS. Torna Tetris més real que mai, en tres dimensions reals i sense ulleres, i per primera vegada es podrà jugar al mític joc electrònic sobre la taula del menjador.

La principal limitació tècnica amb la qual Alexey Pajitnov va haver d'enfrontar-se va ser la representació dels tetriminos. La Elektronik 60 no podia recrear les tres dimensions de les figures, així que va haver de conformar-se amb peces bidimensionals. Però en el Tetris per Nintendo 3DS la cosa canvia ... Gràcies a una targeta de Realitat Augmentada situada a la taula davant del jugador, l'escenari del joc pren vida: els tetriminos no només es tornaran tridimensionals sobre l'escriptori, sinó que Matrix (l'enquadrament on encaixes les peces de Tetris) perdrà la seva tradicional forma rectangular per convertir-se en un cilindre opac que hauràs de rodejar per saber on col · locar les peces.

Tetris per a Nintendo 3DS disposa a més de diverses opcions multijugador: cinc maneres de joc local i tres maneres descàrrega dissenyats perquè fins a vuit persones juguin alhora. Encara més, les maneres descàrrega multijugador només requereixen d'una targeta de joc. I per si això no fos suficient, també pot connectar-se en línia i per competir amb la resta del món a través d'internet, utilitzant les maneres Tetris mundial i Batalla vs amic.