La Caixa ha format un acord estratègic amb la multinacional nord-americana de tecnologia i consultoria IBM per gestionar conjuntament les infraestructures tecnològiques de l'entitat catalana, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat.

IBM es convertirà en soci tecnològic, a través de la societat de Serveis Informàtics de La Caixa (SILK), el que permetrà incrementar la capacitat de gestionar volums de negoci més grans mantenint els costos, i impulsar conjuntament projectes estratègics de mobilitat, xarxes socials i 'cloud computing' i facilitar l'accés a les noves tecnologies, metodologies i processos d'innovació a l'entorn financer.

SILK es convertirà en l'operador d'infraestructures tecnològiques de La Caixa durant els pròxims deu anys, el que garantirà la disponibilitat dels sistemes més eficients per progressar en la digitalització del negoci de serveis financers.

Segons ha explicat el director general de La Caixa, Joan Maria Nin, els acords finals podran representar un estalvi per a l'entitat de més de 400 milions d'euros en els pròxims deu anys.

L'acord també preveu la futura col·laboració d'IBM amb el Centre d'Innovació de La Caixa, ubicat a Barcelona, a través dels centres d'investigació de la multinacional nord-americana en innovació tecnològica a Nova York i els centres d'innovació al servei del sector bancari a Silicon Valley i Nova York.