En Quim Vilamajó és un jove de 16 anys de Tàrrega amb Síndrome de Down. Amb l'ajuda del seu pare, el Jesús Vilamajó, va decidir obrir un vídeoblog, 'El món del Quim', on poder explicar el seu dia a dia, les seves inquietuds, el que li preocupa o parlar de problemes i reflexionar sobre l'actualitat i el món. Aquest vídeobloc pioner pretén sensibilitzar sobre la Síndrome de Down, servir d'estímul al propi protagonista però també perquè altres persones com ell que pateixen síndrome de Down "puguin veure en el Quim un estímul per a ells", destaca el Jesús. Des de la posada en marxa del vídeobloc, a finals de novembre, ja ha rebut més de 28.000 visites, algunes fins i tot de països d'Amèrica del Sud.

En Quim és un jove de 16 anys que viu a Tàrrega i que té Síndrome de Down. Estudia tercer d'ESO a l'Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega i també va dos dies a la setmana a l'Escola Alba i un a Down Lleida. Cada setmana, amb l'ajuda del seu pare, el Quim publica al seu vídeobloc 'El món del Quim' (elmondelquim.wordpress.com) un capítol sobre algun tema que l'interessa o el preocupa i que il·lustra amb un vídeo que ell mateix protagonitza. En el poc temps que porta en marxa, ja ha rebut més de 28.000 visites i compta amb nombrosos seguidors.

Fins ara, ha tractat qüestions com ara què és la Síndrome de Down, la vida independent que poden fer les persones que pateixen aquesta discapacitat intel·lectual, o dels transplantaments d'òrgans, però també ha parlat de política i d'algunes de les seves aficions, com ara la natació, disciplina en què ha guanyat diverses medalles. També ha publicat altres vídeos felicitant el Nadal o l'any nou, en companyia de la seva àvia de 105 anys. Ara està preparant un tema sobre els Reis, que publicarà pròximament.

El Quim va elaborant un llistat de temes de què vol parlar i n'escull un per publicar cada setmana. Aleshores, es dedica a buscar informació per Internet o per la premsa sobre aquella qüestió. Així redacta el text que ell mateix incorporarà al bloc per acompanyar el vídeo de la setmana, tot amb la supervisió del seu pare, qui també l'ajuda a l'hora de respondre els nombrosos comentaris que rep, dels seus amics, companys d'escola, però també molts d'altres que li arriben de diferents indrets de Catalunya, l'Estat o fins i tot d'Amèrica del sud, majoritàriament de familiars de persones que també tenen la Síndrome de Down. "Tota aquesta tasca li ha permès conèixer una mica més el món de les noves tecnologies i d'Internet", destaca el seu pare.

Per la seva banda, el seu pare, Jesús Vilamajó, fotògraf de professió, s'encarrega de gravar els vídeos del Quim, normalment els diumenges, a l'estudi fotogràfic que té a casa, després edita les imatges, hi afegeix subtítols en castellà -per poder arribar a més públic- i les penjar al bloc. La idea és que el bloc tingui continuïtat en el temps i que totes les idees que va penjant el Quim al seu bloc quedin emmagatzemades a la xarxa i, així li puguin servir per reviure i repensar els temes de què haurà anat parlant, afirma el Jesús.

Més enllà de pensar en el futur, en Quim es mostra més partidari "d'aprofitar el present, treure molt bones notes i aprovar-ho tot, que és ara per ara el més important" tot i que també afirma que té ganes i que ja es veu preparat per tenir xicota. També explica que més endavant li agradaria ser tècnic d'atenció sociosanitària "per ajudar la gent", jardiner, periodista i també actor i amb la seva empenta afirma que "tranquils que ho faré tot". El Quim també expressa la seva voluntat d'algun dia poder arribar a tenir una vida independent, tema de què parla en un dels seus vídeos. En aquest sentit, destaca que cada dia ell sol es fa el llit, es dutxa, menja i també fa els deures.

Jesús Vilamajó explica que va considerar que seria positiu per una persona amb Síndrome de Down com el Quim poder comunicar i donar a conèixer i mitjançant un bloc què pensa, la seva visió de la vida, del món i expressar les coses que el preocupen, tant per a ell mateix com per a familiars o altres persones amb aquesta alteració genètica, així com també per sensibilitzar la societat, mostrant les capacitats que tenen les persones que la pateixen, remarca.

"El fet de penjar-ho a Internet obliga al Quim a fer una sèrie d'exercicis, elaborar una sèrie d'idees, desenvolupar-les i ser capaç de transmetre-les i aquesta tasca li ha permès conèixer una mica més el món de les noves tecnologies i d'Internet". El seu pare comenta que al Quim "li fa molt il·lusió fer el bloc perquè li agrada sortir a Internet i a la televisió", i també el permet interactuar amb la gent que li escriuen. A més, "el fet que estigui a Internet suposa un estímul molt gran per ell i també vol ser una petita contribució per les persones amb Síndrome de Down perquè puguin veure en el Quim també un estímul per ells", destaca el Jesús. També defensa que el fet de publicar els temes en vídeo facilita la tasca d'en Quim ja que per les persones amb Síndrome de Down els suposa una major dificultat escriure i redactar textos.